Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Afşin’de incelemelerde bulundu. Afşin Emniyet Müdürlüğü’nü ziyaret eden Aşık, burada birim amirleri ve personelle tanışarak, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can’dan brifing aldı.

 

 

Kırşehir Emniyet Müdürü olarak görev yaparken, son kararname ile Kahramanmaraş’a atanan Metin Aşık, ilçe ziyaretleri kapsamında Afşin’e  geldi. Afşin Hükümet Konağı girişinde karşılanan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Afşin Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan tüm personelle tek tek sohbet etti. Müdür Aşık daha sonra  İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Akif Can’ın makamına geçerek basın mensuplarının sorularını cevapladı.

 

İl Emniyet Müdürü Metin Aşık; “Afşin’e böyle bir dönemde gelmekle Afşin’i daha iyi algılamak, daha iyi tahlil etmek, özellikle de personelimin ihtiyaç ve isteklerini de görmek suretiyle onları tanıyarak buradan brifing almak ve Afşin’in da ana hatlarıyla, riskleriyle tanımak için buradayız” diyerek, ziyaret amacını açıkladı.

 

“Afşin Kahramanmaraş’a bir hayli uzak bir yer, mesafesi var. Ben Kırşehir Emniyet Müdürü iken Ankara’ya gidip gelirdim zaman zaman. 180 kilometre idi Ankara’ya uzaklığı ve nerede ise Kahramanmaraş ile  Afşin’imiz arası kadar mesafe. Coğrafyaya baktığımızda belki Ankara’dan daha uzun sürede ulaşılabilecek bir mevkide.

 

-“Gerekli olan çalışmalar yapılacak”

 

Afşin Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu olarak kullanılan Eski Emniyet Müdürlüğü binası konusunda da açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, “ Deprem güçlendirmesi ile alakalı bir standarttı vardır. Şuanda Türkiye’deki bütün binaların güvenlik açısından riskli olma ihtimali vardır. 1999 yılından sonra genel olarak binalarımız biraz daha güvenli hale geldi ama onun öncesinde yapılan binaların içerisinde problemler var. Sadece Afşin’de değil bu tür sorunlar bulunan binalarımızda gerekli olan çalışmalarımızı yapacağız.” açıklamasında bulundu.

 

 

-“MOBESE Çalışmasını Sürdüreceğiz”

 

Afşin’e kurulması planlanan MOBESE sistemi hakkında da açıklamalarda bulundun Müdür Aşık, “

Devlette devamlılık esastır. Bundan önceki uygulamaya konulmuş veya yarım kalan çalışmaların devamını sağlayacağız. Biz bu çalışmaların ilaveten üzerine bir şeyler koyarak hizmetimize devam edeceğiz. “ dedi.

 

Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etmesi ardından ilçeden ayrıldı.  

 

Editör: Haber Merkezi