“Genel Merkezimiz Karar Verecek”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Afşin 6.Olağan ilçe Kongresini değerlendirdi.

Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit'i ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, iki adayla seçime gidilen AK Parti Afşin 6.Olağan ilçe Kongresi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta tamamlanan ilçe kongrelerini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin’de gerçekleşen kongre sürecini ayrı olarak ele aldı. Özdemir, sürecin beklenilenin ve istenilenin dışında ilerlediğini, buradaki nihai durumla ilgili Genel Merkez’in bir karar vereceğini belirtti.

AK Parti Genel Merkezi’nin değerlendirmesi ve uygulaması, kongrelere tek adayla gidilmesi yönünde olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

 “ Burada tek adayla girmeyi antidemokratik bulanlara AK Parti Genel Merkezimizin çalışma sistemi ile ilgili bilgi vermek lazım. Genel Merkezimiz, aday adaylığı süreci başlatmıştı. Bu sürede isteyen müracaat edebilir, süre sınırlaması ve müracaat sınırlaması yok. Afşin’de de 7 arkadaşımız müracaat etmişti. Onlarla ilgili bir değerlendirmeler yapıldı, temayül yoklamaları yapıldı, kişilerin kendileriyle ilgili mülakat yapıldı ve onun sonucunda bir arkadaşımıza karar verildi. Bunu Genel merkezimizin tasarrufu ya da İl başkanının tasarrufu diye değerlendirmek yanlış. Yapılan istişareler, yapılan çalışmalar sonucunda en makul olan kişiyle kongreye gitme kararı alınmıştı. Dolayısıyla bu yönde yapılan değerlendirmelere ya da genel merkezin halkın beklentisini karşılamadan aday gösterdi gibi aslı olmayan iddiaları kabul etmiyorum. Şimdi bu çerçevede hareket edince bir arkadaşımızın bende çıkacağım demesi aslında ilkelerimize istişare anlayışımıza uygun değil. Ama biz buna rağmen onun çıkmasına engel olmadık. İki arkadaşımız yarıştı ve o arkadaşımız kazandı. Burada asıl olan ve ilkesel olarak baktığımızda önemli olan şey bizim Genel Merkezimizin ve teşkilatımızın yaptığı çalışmaların aksine bir şekilde hareket edildiği için bunun hoş olmadığını söylemeliyim. Bununla ilgili gene kararı verecek olan genel merkezimiz. Ama biz bunu tasdik etmiyoruz. Ben o arkadaşımıza da aradım bir gün önce müracaat etmemesinin uygun olacağını, seçime girmemesinin uygun olacağını, kendisinin de siyaseten var olduğu iyi işler yapmak istediğini bildiğimizi, siyasetin alanının sadece ilçe başkanlığı olmadığını söyledik. Fakat buna rağmen adaylık sürecine girdi. Genel merkezimizden gelen sonuç neticesinde bizde gereğini yapacağız.”

3 Aralık 2017 Pazar günü EÜAŞ Site 1 Sosyal Tesislerinde ‘Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam’ sloganıyla gerçekleştirilen AK Parti Afşin 6. Olağan İlçe Kongresi'nde, 401 delegeden 315’inin oy kullanmıştı. Kesin olmayan sonuçlara göre genel kurulda Mehmet Taşkale 163 oy, Ünal Peköz 151 oy almıştı. 1 oy’da geçersiz sayılmıştı.

Editör: Haber Merkezi