Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerle kutsal topraklara gidecek olan Afşinli 106 hacı adayı, dualar eşliğinde kutsal topraklara yolcu edildi.
Afşin’de Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketlerin organizasyonuyla hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklara gidecek hacı adayları için Afşin İlçe Müftülüğü önünde düzenlenen törenle kutsal topraklara yolcu ediliyor.
Afşin’den hacca gitmek için Diyanet İşleri Başkanlığıyla kutsal topraklara gidecek 106 hacı adayı için dün saat 17.00’de Afşin İlçe Müftülüğü-Pınarönü Camiinde tören düzenlendi.
Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftü Vekili Mehmet Aygün, Her sene olduğu gibi olduğu gibi kutsal topraklara hacı adaylarımızı göndereceğiz. Bu sene toplamda 150 kişi kutsal topraklara gidecek. 3 Ekim Pazartesi günü sabah 05:00’te Afşin’den ilk hacı kafilesini yolcu ettik. Hacı adaylarımıza geçtiğimiz hafta içerisinde dört gün boyunca bir takım seminerler düzenledik. Hacı adaylarımızın orada nasıl davranmaları gerektiği, 40 günlük süreyi en verimli şekilde kullanmaları hakkında tecrübeli hocalarımız seminerlerde bilgiler verdi. İnşallah bu seminerlerin hacı adaylarımıza da faydalı olduğuna da inanmaktayım.
Benim bu noktada hacı adaylarımızın ne kadar şanslı olduklarını söylemek istiyorum.”açıklamasında bulundu.