KASKİ Genel Müdürü Altunok: "İki yıl içerisinde Afşin'in içme suyu sorunu çözülecek"

Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürü Mustafa Altunok, Akdere İçme Suyu Projesinin devam ettiğini belirtti. Altunok, son günlerde bazı yayın organlarında yer alan, "Akdere içme suyu projesinin Afşin'in elinden alınarak Elbistan'a götürülüyor" şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Afşin KASKİ Şubesinde basın açıklaması yapan KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok, KASKİ olarak 2 yıl içerisinde Afşin'in içme suyu sorununun çözüleceğini ifade etti.  Altınok, "Akdere İçme Suyu Projesiyle birlikte saniyede 512 litre içme suyu Afşin'e verilecek." dedi. 

Basın açıklamasında konuşan KASKİ Müdürü Altunok, "Afşin İlçe merkezi ve bağlı 30 mahallesinin 2045 yılına kadar su ihtiyacını karşılamak amacı ile Devlet Su İşleri  tarafından Afşin Akdere içme suyu projesinin yapım ihalesi yapılarak çalışmalara başlanılmış ve 2014 yılı sonu itibari ile %8 oranında gerçekleşme sağlanmıştır. Bu projenin gerçekleşmesi ile Kurudere kaynaklarından saniyede 512 litre içme suyu Afşin'e verilecek." diye konuştu.

Elbistan ilçe merkezi ve 21 mahallenin içme suyu teminini sağlamak amacıyla Sarımağara kaynağından içme suyu alınacağını söyleyen Altunok, "Elbistan ilçe merkezi ve 21 mahallenin içme suyu teminini sağlamak amacı ile Elbistan içme suyu İsale hattı proje yapımı içinin ihalesi 03 Şubat 2015 tarihinde Devlet Su İşleri  Genel Müdürlüğünce yapılmış olup, ihale süreci devam etmektedir. Söz konusu proje ile Sarımağra kaynaklarından Elbistan'a içme suyu verilmesi hedeflenmiştir. Elbistan'a içme suyu alınacak Sarımağra Kaynağı Afşin İlçesine içme suyu alınacak olan Kurudere kaynağının altında yer almakta olup 2 proje bir birinden tamamen ayrı olarak planlanmıştır. Dolayısıyla son günlerde bazı yayın organlarında yer alan Akdere içme suyu projesi elimizden alınarak Elbistan'a götürülüyor şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır." açıklamasında bulundu.

2014 yılında yaşanan su sıkıntısına da değinen Altunok, "2014 yılında yaşanan kuraklık tüm ülkede olduğu gibi Afşin'de de kendisini fazlasıyla hissedildi. Afşin'de yaşanan su sıkıntısını gidermek adına KASKİ Genel Müdürlüğü olarak Afşin'de 17 tane sondaj çalışması yaptık. Yapılan bu çalışmalar geçici bir çalışma oldu. Afşin'in en büyük sorunu içme suyu için kullanılan şehir şebekesinin çok eski ve yetersiz oluşudur. KASKİ Genel Müdürlüğü olarak şehir şebekesinin yenilenmesi için yapım ihalemizi gerçekleştirdik ve firmayla sözleşmemizi imzalayarak yer teslimini  yaptık. Şuanda işin süresi başladı." şeklinde konuştu.

2 yıl içerisinde Afşin'in içme suyu şebekesinin yenilenmesini hedeflediklerini söyleyen Altunok, " Afşin'imizin içme suyu şebekesinin tamamının yenilmesini 2 yıl içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Akdere içme suyu projesi ve içme suyu şehir şebekesinin yenilenmesi işinin biran önce tamamlanmasını arzu ediyoruz. Afşin halkının kaynak sularından faydalanması için çalışmalarımızı aralıksız devam ettiriyoruz." dedi.

 

Editör: Haber Merkezi