Beyceğiz Mahallesinde 2 engelli çocuğuyla yaşayan Zahide Erden, evlerine doğalgaz çekilmesi için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Yaklaşan soğuk kış günleri öncesinde Beyceğiz Mahallesine doğalgaz gelmesine sevinemeyen bir aile var. Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi ve hayırsever vatandaşların yardımlarıyla hayatlarını idame ettirmeye çalışan Erden ailesi evlerine doğalgaz tesisatı çekilmesini istiyor.

Beyceğiz Mahallesinde doğalgaz hattı çalışmaları tamamlanarak evlere doğalgaz verilmeye başlandı. Mahalle sakinleri de evlerine doğalgaz tesisatı çektirmek için kollarını sıvadı. Artan kömür ve odun fiyatları ise kara kara düşündürürken dar gelirli vatandaşlar da ısınma problemine çözüm arıyor.

Devlet desteğiyle yapılan prefabrik evde 2 engelli çocuğuyla yaşayan 46 yaşındaki Zahide Erden, “Bu yıl mahallemize doğalgaz geldi. Soğuk kış günleri yaklaşıyor. Evimize doğalgaz çekilmesi için birçok kuruma başvurdum fakat olumlu bir sonuç alamadım. Eşim yok, 19 ve 20 yaşında iki engelli evladım var ve onların bakım parasıyla ayakta durmaya çalışıyoruz. Maddi durumumuz eve doğalgaz tesisatı çekilmesine imkan sağlamıyor.” dedi.

“Kendim için bir yardım talep etmiyorum”

Evlerine çekilecek doğalgaz tesisatını engelli iki çocuğu için istediğini ifade eden Erden, Afşinli hayırseverlerden kendisine destek olmasını istedi.

Erden ailesine yardım etmek isteyenler, 0543 917 26 55 numaralı hattan Zahide Erden’e ulaşabilir.

Editör: Haber Merkezi