B Termik’teki yangın hasarının giderilmesi amacıyla düzenlenecek ihale öncesinde firmalar bilgilendirilecek.
 
Afşin-Elbistan B Termik Santralinin ikinci ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 günü çıkan ve büyük çapta maddi hasara neden olan yangın hasarının giderilmesi ve ünitenin tekrar elektrik üretimine hazırlanması amacıyla düzenlenecek ihale öncesinde, ihaleye katılacak firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı yapılacak.
29 Mayıs 2014 günü yeniden yapılacak ihale ile geçtiğimiz yıl kömür filtresinde çıkan yangında büyük hasar gören Afşin-Elbistan B Termik Santralinin ikinci ünitesinde elektrik üretimi için gereken onarımlar yapılacak.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali ikinci ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan hasarın giderilmesi ve sistemin devreye alma işlerinin anahtar teslimi yapılması işi ihalesi 29 Mayıs 2014 günü saat 15.00’da EÜAŞ Genel Müdürlüğü’nde yapılacak.
İhale öncesinde yangın hasarı ve yapılacak işlerle alakalı olarak bilgilendirme toplantısı yapılacak. 5 Mayıs 2014 günü saat 10.00’da TEİAŞ Genel Müdürlüğü T Blok toplantı salonunda yapılacak bilgilendirme toplantısına, ihaleye katılmaya hazırlanan firmaların temsilcilerinin katılması bekleniyor.
Bir yılı aşkın süredir üretim yapılamıyor:
Afşin-Elbistan B Termik Santralinin 2. ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 tarihinde çıkan yangında, ünitenin kazan kısmı büyük oranda zarar görürken, ikinci ünitede elektrik üretimi tamamen durmuştu. Bir yılı aşkın süreden beri elektrik üretimi yapılamayan ünitenin, ihalenin yapılması ve sürecin tamamlanmasının ardından yaklaşık 600 gün içerisinde tamir edilerek, yeniden üretime alınması hedefleniyor.
Afşin-Elbistan B Termik Santrali İşletme Müdürlüğü ikinci ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan hasarlı kısımların demontajı ve yeniden imaline müteakip montajı, testleri ve devreye alınmasının anahtar teslimi yapılması işi hizmet alımı ihalesi ile şu işlemler gerçekleştirilecek:
“Afşin-Elbistan B Termik Santrali İsletme Müdürlüğü ikinci ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan çelik konstrüksiyon ana bina, elektrik kablo ve taşıyıcılar, enstrümantasyon, kabin ve ekipman elektromekanik kontrol valf ve aktüatörler, elektronik kontrol odası, pano ve trafo odası, asansör kovası, borular, gaz kanalları, askı sistemleri, brüden filtreleri ve taşıyıcı ayakları elemanlarının (tüm profiller, platformlar, korkuluklar, cephe kaplamaları v.b.) hasarlı olanların değiştirilmesi ve özellikle hasarlı olan bina taşıyıcı sisteminin yenilenmesi için demontaj-montaj ve sistemin devreye alma işlerinin anahtar teslimi yapılması.”
Editör: Haber Merkezi