banner479

İhaleye 3 firma teklif verdi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali 2. ünitesindeki yangın hasarının giderilmesi için 12 Eylül’de ihale yapıldı

İhaleye 3 firma teklif verdi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali 2. ünitesindeki yangın hasarının giderilmesi için 12 Eylül’de ihale yapıldı

26 Eylül 2013 Perşembe 08:45
1190 Okunma
İhaleye 3 firma teklif verdi
 
Afşin-Elbistan B Termik Santrali 2. ünitesindeki yangın hasarının giderilmesi için 12 Eylül’de ihale yapıldı
 
Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) tarafından, Afşin-Elbistan B Termik Santrali’nin 2. ünitesinde meydana gelen yangın sonrası oluşan hasarın giderilmesi amacıyla 12 Eylül’de yapılan danışmanlık hizmeti alımı ihalesine 3 firmanın teklif verdiği öğrenildi.

Afşin-Elbistan B Termik Santralinin 2
. ünite kazanının 50 nolu toz kömür filtresinde 17 Şubat 2013 tarihinde çıkan yangında, ünitenin kazan kısmı büyük oranda zarar görürken, elektrik üretimi bu ünitede tamamen durmuştu.

Yangından sonra hasar tespit çalışması yapılırken, yangın hasarının giderilmesi amacıyla EÜAŞ ihale düzenledi.
Afşin-Elbistan B Termik Santralı 2. Ünite Yangın Hasarı Giderilmesi Danışmanlık Hizmet Alımı amacıyla yapılan açık ihaleye 3 yerli firma teklif verirken, ihale sonucunun ise önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.
           
İhale şartnamesine göre, Afşin-Elbistan B Termik Santralı 2. Ünite Yangın Hasarı Giderilmesi Danışmanlık Hizmet Alımı işinin süresi 600 gün olarak belirlenirken, ihale sürecinin sona ermesinin ardından ilgili firmayla sözleşme imzalanacak.
           
EÜAŞ Ticaret Daire Başkanlığı tarafından yapılacak olan danışmanlık hizmeti alım ihalesi şartnamesine göre, santralin 2. Ünitesinde yapılması planlanan çalışma şu şekilde:
           
Afşin-Elbistan B Termik Santrali İsletme Müdürlüğü II. Ünite kazan binasında meydana gelen yangın sonrası oluşan çelik konstrüksiyon ana bina, elektrik kablo ve taşıyıcılar, enstrümantasyon, kabin ve ekipman elektromekanik kontrol valf ve aktüatörler, elektronik kontrol odası, pano ve trafo odası, asansör kovası, borular, gaz kanalları, askı sistemleri, brüden filtreleri ve taşıyıcı ayakları elemanlarının (tüm profiller, platformlar, korkuluklar, cephe kaplamaları v.b.) hasarlı olanların değiştirilmesi ve özellikle hasarlı olan bina taşıyıcı sisteminin yenilenmesi için demontaj-montaj ve sistemin devreye alma işlerinin anahtar teslimi yapılmasının teminen yüksek düzeyli danışmanlık hizmetleri sağlamaktır.”
Son Güncelleme: 26.09.2013 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373