Kahramanmaraş’ta icralık araçların satışı için düzenlenen ihalelere fesat karıştırdıkları iddia edilen 13 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi.
Alınan bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, icralık olan araçların satışında usulsüzlük tespit edince çalışma başlattı. Yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda V.Ç. liderliğindeki örgütün, icralık durumdaki araçların tespitini yaparak ödeme gücü ve imkanı bulunmayan araç sahiplerinden düşük bedel ile veya bedelsiz olarak aldıkları belirlendi. Alınan araçların değerli aksamlarını sökerek muhafaza altında tutan çetenin, daha sonra parçaları sökülen araçları bir yerde bırakarak yakalattıkları, açılan ihaleye de katılarak düşük bedellerle satın aldıkları ortaya çıktı.
İhalenin kesinleşmesinden sonra, sökülen parçaları tekrar monte eden ve araçları kullanılır hale getiren çetenin, yine bu araçları rayiç bedelinden satmak suretiyle haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.
Hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen operasyonda, 13 çete üyesi gözaltına alınırken, operasyon kapsamında yapılan aramalarda 5 adet kamyon ve 103 adet kamyon parçası ele geçirildi.
Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde sürdürülen operasyonun ardından ‘nitelikli dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırma’ iddiasıyla adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer 7 şüpheli ise serbest bırakıldı.
Editör: Haber Merkezi