Tanır Kasabası Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, yaklaşık bir yıldır devam eden İçme Suyu Projesi’nin tamamlandığını ifade ederek, “Tanır Kasabası tarihinin en büyük yatırımını aldı” dedi.

Afşin’e bağlı Tanır Kasabası’nda, 3 Milyon TL’lik İçme Suyu Projesi hayata  geçti. Kasabaya bağlı Önder, Çağlayan, Karşıya, Yeşiloba ve 50 yıldan bu yana içme suyu şebekesi olmayan Kirmentaş Mahallesinin içme suyu şebekesi yenilendi. Yaklaşık bir yıldır devam eden İçme Suyu Şebekesinde sona ulaşıldı. İlk içme suyu, yeni şebekelerden evlere verildi.

 

-“Tanır Kasabası, Hizmete Susamış Bir Yerdi”

Tanır Kasabası’nın hizmete susamış bir kasaba olduğunu hatırlatan Tanır Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, “ Tanır öncelikle hizmet susamış bir yer. İnşallah hükümetin ile devletimizin desteği ile aşağı yukarı hak ettiği hizmetleri almış bulunuyoruz. 1969 Tanır Belediyesinin kuruluşu ve bu zamana kadar hiçbir hizmet gelmemiş, gelmişse de belediye borç yaparak gelmiştir.” dedi.

Ömrünü tamamlamış olan su şebekesini yenilediklerini ifade eden Tanır Kasabası Belediye Başkanı Nurettin Sarıkaya, “Tanır Kasabası’nın su şebekesi çok eskiydi. Göreve gelir gelmez yaptığımız en büyük çalışmalardan bir tanesi de bu projeydi. Yaklaşık 60 km’lik su şebekesini bugün itibariyle projeyi bitirdik. Hamdolsun bu hizmeti yapmak bize nasip oldu.” şeklinde konuştu.

-“40 Yıldır Su Şebekesi Olmayan Mahalleye Su Verdik”

 

40 yıldır su şebekesi olmayan Kirmentaş Mahallesi’ne su verdiklerini işaret eden Sarıkaya, “40-45 yıldır Kirmentaş Mahallemizde su yoktu ve insanlarımız su sıkıntısı çekiyorlardı. Ben ilk olarak belediye başkanlığına geldiğimde altyapı ile alakalı Kirmentaş mahallesine söz vermiştim buraya suyun getirilmesi için. Çok şükür Kirmentaş mahallemizin altyapısı yapıldı ve mahallemiz suyuna kavuştu. Daha önceki dönemlerde arkadaşlarımız Kirmentaş mahallemizin sorunlarına yeteri kadar eğilmemişler ama ben mahallemizi suyuna kavuşturmak için elimden gelen bütün gayreti gösterdim ve mahallemiz suyuna kavuştu. Mahallemizin suyuna kavuşmasında emeği geçen AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a, TBMM Başkanvekilimiz Mehmet Sağlam’a, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilimiz Nevzat Padil’e, Sıtkı Güvenç’e, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’na, Sevde Beyazıt Kaçar’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

 

Mahalle Muhtarı Gökhan Yıldırım ise, İçme Suyu Şebekesinin yenilenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Editör: Haber Merkezi