Merhum Nuri Taphasanoğlu tarafından kurulan dernek kanalı ile 1999 yılında temeli atılan ve 22 Ocak 2010 tarihinde açılan Elbistan Huzurevi’nde 60 civarında yaşlı barınıyor.
Elbistan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kemal Öksüz, Nuri Taphasanoğlu’nun vefatının ardından huzurevine isminin verilmesi konusunda bir çalışma yaptıklarını belirterek, bakanlığın bu öneriyi kabul ettiğini ve huzurevinin isminin; Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdürlüğü olarak değiştirildiğini söyledi.
Merhum dernek başkanları Nuri Taphasanoğlu’nun insanüstü bir çalışma yaparak Elbistan’a bir huzurevi kazandırdığını anlatan Dernek Başkanı Kemal Öksüz, “Merhum Nuri Taphasanoğlu, sağlığında huzurevine kendi isminin verilmesini istemedi. Vefatının ardından ise O’nu tanıyan, O’nun hayır hizmetlerinden mutluluk duyan yüzlerce kişi bize huzurevi isminin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. Bizde dernek olarak bir dilekçe yazarak, Kahramanmaraş Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne sunduk. Buradan bakanlığa gitti ve onay çıktı. Şuanda resmi olarak huzurevimizin ismi, Elbistan Nuri Taphasanoğlu Huzurevi Müdürlüğüdür. İnşallah huzurevimize yeni isminin yazılı olduğu tabelayı da takacağız. Bu vesile ile merhum dernek başkanımız ve hayırsever insan Nuri Taphasanoğlu’nu rahmet ve minnetle yâd ediyoruz” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi