Kahramanmaraş’ta bir kişi, huzurevinde kalan dedesini bıçaklayarak öldürdü.
İddiaya göre, huzurevinde kalan dedesi Ahmet Bağsüren’i (84) ziyarete gelen lise son sınıf öğrencisi Ö.D. henüz bilinmeyen bir nedenle dedesini bıçakladı. Kalbinden aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralanan yaşlı adamı kanlar içerisinde gören huzurevi çalışanları Bağsüren’e ilk müdahaleyi yapıp, durumu hemen 112’ye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan yaşlı adam tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, cinayeti işlediği öne sürülen Ö.D. ise kaçtı. Olayla ilgili soruşturma sürerken, polis Ö.D.’yi yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı.
Bu arada Bağsüren’in ölümü, huzurevi sakinlerinde de büyük üzüntüye yol açtı. Bağsüren’in huzurevinden arkadaşı olan Bekir Günal, dede ve torunun arkadaş gibi olduklarını ve zanlı olduğu öne sürülen Ö.D.’nin zaman zaman cep harçlığı almaya geldiğini söyledi. Olaydan büyük üzüntü duyduklarını dile getiren Günal, şöyle konuştu:
“Ben dışardaydım, çarşıya alışverişe gitmiştim. Geldiğimde acı haberi burada öğrendim. Söylentiye göre kendinin torununun vurduğunu söylüyorlar. Çocuk çok akıllı, düzgün bir çocuktu. Lise son sınıftaydı. Yani daha yüksekokula gitmeyi falan düşünüyordu. Ama burada nasıl böyle bir şey oldu, acaba gerçekten o mu? Bir de o var. bir de birbirlerine arkadaş gibi şakalar yaparlardı. Neden biliyor musun?. Cep harçlığını dedesi veriyordu. Miras davası olup olmadığını bilemiyorum. Birisi öldü ona üzülüyorum, diğerinin gençliği öldü ona üzülüyorum. Eğer oysa suçlu, ona da acırım. Çünkü kendisi sakin bir adamdı. Bu iş nasıl oldu bir türlü aklım ermedi.”
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Haber Merkezi