AK Parti Afşin İl Genel Meclis Üyeleri, Afşin’e bağlı Hüyüklü Köyü’ne 10 derslik yeni bir okul yapılacağını bildirdiler.

İl Özel idaresi Afşin’e bağlı Hüyüklü Köyün ’de 10 derslik yeni bir okul yaptırma kararı aldı. İhale çalışmaların başlatılan okul, 2014-2015 eğitim öğretim yılana yetiştirilmesi planlanıyor.
Konu hakkında bilgi veren AK Parti Afşin İl Genel Meclis Üyeleri, “İlimizin Büyükşehir olması nedeniyle İl Özel İdareleri 30 Mart-2014 ayından itibaren kapanacaktır. Üç aylık dönem içerisinde Afşin ‘e ek ödenekten düşen miktarı İl Genel Meclis üyeleri olarak, Eğitim yatırımına harcama adına karar aldık. Bu Nedenle de Afşin İlçemizin En büyük köyü olan ve okul ihtiyacı bulunan Hüyüklü köyüne, içerisinde Laboratuvarları ve sosyal alanları bulunan 10 derslikli yeni bir okul yapılması için 16 Ocak 2014 tarihli il genel Meclisinin 1. Olağanüstü toplantısında bu önemli kararı aldık. Okulun projesi tip proje olduğundan hazır ve yapım ihalesi de en kısa zamanda yapılacaktır. Önümüzdeki Eğitim-Öğretim dönemine yetiştirilmeye çalışılacak olan okulun başta Eğitim camiamıza, Hüyüklü köyümüze, Afşin’imize ve Ülkemize hayırlı olsun.” dediler.
Editör: Haber Merkezi