Bakış Beldesi Hüyücek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Hüyücek Cemevi'nin açılışı törenle yapıldı.
Cemevi'nin açılış kurdelesini, dedeler ve küçük bir kız çocuğuna kestiren Hüyücek Cemevi Başkanı Memet Gümüş, açılış kurdelesini küçük kız çocuğunun kesmesinin, küçükten büyüğe kadar bu geleneklerinin devam edeceği anlamına geldiğini söyledi.
Toplam bin 200 metrekare kullanım alanına sahip cemevinin mimarisinin 12 İmamlar simge alınarak yapıldığı belirten Başkan Gümüş, katılan herkese teşekkür etti.
Açılıştan sonra bir konuşma yapan Başkan Memet Gümüş, şunları söyledi:
"Yüreğinde ve beyninde insan sevgisi, doğa sevgisi olan 72 millete bir gözle nazar eyleyen değerli misafirler, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Dünyanın değişik ülkelerinden, Elbistan ve çevresinden gelerek bizleri onura etiniz. Biz dünya Alevi hareketinin bir parçasıyız. Yaşadığımız ülkelerin eğitim olanaklarından yararlanmalıyız. Biz siyasetten bilime, spordan kültüre yani bürokrasinin bütün kurumlarında görev almalıyız. Kendi kültürümüzü, kendi inancımızı, pirimizi çok iyi öğrenmeliyiz. Bizler her zaman birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Çevremizde var olan cemevlerine üye olmalıyız. Alevi derneklerine üye olmalıyız. Bizler 72 millete bir gözle bakan dünya Alevi hareketinin bir parçası olan insanlarız. Biz barışa sevdalıyız. Biz Hüyücekliler olarak demokrasiye sevdalıyız. Biz insan haklarına sevdalıyız. Biz adalete, hakka, halka sevdalıyız. Bunları hayata geçirmek için bugüne kadar mücadele ettik. Bundan sonra da mücadele etmeye kararlıyız, devam edeceğiz. Bu gün burada açılışını yaptığımız cemevimiz bizim yüreğimizde, bizim beynimizde yerini yapmıştır. Bizim inancımızın yeridir. Bizim ibadethanemizdir. Bu mekan Hüyücekliler'in öz gücüyle yapıldı. Fakat bugünden sonra artık bölge Alevilerinin hizmetindedir. Türkiye Alevi hareketinin de emrindedir."
Daha sonra konuşan Bakış Belde Belediye Başkanı Kamber Yurdakurban mikrofona gelerek, belediyenin hiç borcunun bulunmadığını ve yapılan hizmetleri anlattı.
Açılışta sahne alan Hüyücek Çocuk Korosu'nun söylediği şarkılar büyük alkış aldı. Açılışa katılan ozanlar, söyledikleri birbirinden güzel türkülerle katılanlara güzel vakit geçirttiler.
Hüyücek Cemevi'nin açılışına; Demircilik Belde Belediye Başkanı Ali Ekber Tepe, AABF Başkanı Turgut Öker, İstanbul Sinemilliler Dernek Başkanı Hasan Güngör, HBF Başkanı Ercan Geçmez, Abuzer Dede, Ali Ekber Dede, Veyis Dede, ozanlar, önderler, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. -
 
Editör: Haber Merkezi