AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak:
“Hurman Çayı ile ilgili haber asılsızdır”
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Hurman Çayı’nın yatağı konusunda, “ Hurman Çayı’nın yatağının değiştiriliyor şeklindeki söylentiler ve haber asılsızdır” dedi.
Afşin’de yayınlanan yerel bir gazete tarafından “Hurman Çayı Afşin’in Elinden Alınıyor” konulu habere AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak’tan cevap geldi. Kaynak, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti.
 
AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak yaptığı açıklamada, Afşin’e 80 yıl boyunca yapılamayan hizmetleri AK Parti’nin 12 yılda yaptığını belirti. Kaynak, “AK Parti Afşin Teşkilatı olarak, Afşin’imizin sorunlarını çözmek için bütün gücümüzle gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda da bilindiği üzere Afşin’imize 80 yıl boyunca yapılamayan hizmetler AK Parti sayesinde 12 yılda yapılmıştır. Bu doğrultuda geçmişte yapılan okullarımız, adliye binamız, hükümet konağımız, spor solunumuz, hastanemizin yenilenmesi ek binası, Eshab-ı Kehf’imizin restorasyonu gibi hizmetlerin yanı sıra daha sayamadığımız bir çok hizmet yapılmıştır. Bundan sonraki eksikliklerimizi de yakından takip ederek Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven ve yönetim kurulumuzla birlikte milletvekillerimizle istişare halinde bulunarak çalışmalarımız devam etmektedir.  Geçtiğimiz günlerde yerel bir gazetede Hurman Çayının yatağının değiştirilmesi doğrultusunda bir haber yayınlandı. Bunun kesinlikle gerçekle yakından bir ilgisi yoktur. Orada yapılan çalışma tamamen Çöllolar kömür havzasının susuzlaştırılmasına yönelik bir çalışmadır. O bölgede sondajla çıkarılan yeraltı suyunun kanallar vasıtasıyla taşınmasına yönelik bir çalışmadır. Bu çalışma gazetede belirtilen güzergahtan da gitmemektedir. Bu hat, Çoğulhan mahallemizin kuzeyinden, Karahüyük Mahallesinde Hurman çayıyla birleşiyor. Bu çalışma tamamen yeraltı suyunun bölgeden uzaklaştırılmasına yönelik bir kanal çalışmasındır.” dedi.
-KARAKUZ BARAJI
Karakuz Barajı’nın çalışmalarının devam ettiğini belirten Kaynak, “Karakuz Barajımızın inşallah bu yıl projesi tamamlanarak önümüzdeki yıl ihalesi yapılacak. Karakuz Barajı bölgemizin tarım arazilerimizin sulanması konusunda çok büyük bir önem taşımaktadır .Bu doğrultuda başta AK Parti Grup Başkanvekilimiz Mahir Ünal olmak üzere ve tüm AK Parti Kahramanmaraş Milletvekillerimizle çalışmalarımız devam etmektedir. İnşallah Afşin’imizin tüm sorunlarımızı el ele vererek çözeceğiz.” diye konuştu.
 
 
Editör: Haber Merkezi