Akdeniz Bölgesine yönelik faaliyet gösteren Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) bu yıl onaylanan projelerinden biri de, Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumunda start aldı.
Proje kapsamında kurumda kalan ve mesleki bir becerisi olmayıp maddi zorluk çeken hükümlü ve tutuklular, tahliye sonrası hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla bir meslek sahibi olmaları sağlanacak. Kursa katılan ve aynı zamanda eğitim alan hükümlü ve tutuklular, 5 aylık süre içerisinde de çalışacakları her iş günü için 5 TL harçlık alacaklar. Kurs sonunda başarılı olanlara başarı belgesi verilecek.
Günümüzde yaygın bir şekilde iş sahasına sahip olan inşaat ve aşçılığın yanı sıra, kaybolmaya yüz tutan mesleklerden olan ahşap oymacılığı konusunda eğitim verilecek olan 45 hükümlü ve tutuklunun, kurumda geçen zamanlarını verimli bir şekilde geçirirken, ayrıca tüketen değil üreten insan olmanın sevincini yaşayacaklar.
Elbistan E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürü Faruk Korkmaz, projenin kabulü ile 45 kişinin iş ve meslek edinmeleri adına güzel bir adım atıldığını belirterek, bu adımın ilk olması itibariyle projenin çok önemli ve anlamlı olduğunu söyledi.
Projenin bir başlangıç olduğunu ve bundan sonrada SODES ile işbirliğine devam edileceklerini ifade eden Korkmaz, "Öncelikle mesleki eğitimin kişi hayatına katacağı değerin büyük olacağına inanıyorum. Projemizi kabul eden SODES ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansına çok teşekkür ediyorum. Bundan sonrada bu güçlü desteğin devam etmesini bekliyoruz" dedi.
Editör: Haber Merkezi