Elbistan E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan tutuklu ve hükümlülerin, Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüş yapabileceği bildirildi. Elbistan E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki açık görüşler, 10-11 ve 12 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in 'Bayramlarda ve Özel Günlerde Açık Görüş' başlıklı 15. maddesi uyarınca, kapalı ceza infaz kurumlarında Ramazan Bayramı nedeniyle açık görüş yaptırılacak.
Elbistan E tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan hükümlü ve tutuklular, 10-11-12 Ağustos 2013 tarihlerinde öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere düzenlenen program dahilinde, 3 gün süreyle açık görüş yapacak.
Açık görüşten her hükümlü bir kez yararlandırılacak. Hükümlü ve tutuklular, belgelendirilmek suretiyle sadece anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşleriyle görüştürülecek. Hükümlü ve tutuklularla görüşmek isteyenler, akrabalık durumlarını nüfus idarelerinden veya ilgili konsolosluklardan verilen resmi belgelerle ispat edecek. Anne, baba, eş, çocuk, torun, büyükanne, büyükbaba ve kardeşi olmayan hükümlü ve tutukluların üçüncü dereceye kadar olan akrabalarından en çok üç kişiyle önceden haber verilmesi ve belgelendirilmesi kaydıyla görüşme yapması sağlanacak. Ancak bu hüküm, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış hükümlüler hakkında uygulanmayacak.
Açık görüş, yarım saatten az ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla 09.00-17.00 saatleri arasında yaptırılacak. Ziyaret süresi görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işleyecek. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi