Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “HDP milletvekilleri gerginliği tırmandırmak istiyor” dedi. 
Partisinin il teşkilatının daveti üzerine Kahramanmaraş'a gelen HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Çamlıca Tesisleri'nde kahvaltılı toplantı düzenledi. Yapıcıoğlu, HDP’li vekillerin gerginliği tırmandırmak isteğini belirterek, “Haklarında soruşturma dosyaları bulunan milletvekilleriyle ilgili dokunulmazlık dosyalarının kaldırılması talebiyle ilgili fezlekeler Mecliste birikmişti. Mecliste grubu bulunan her dört partiye mensup milletvekilleriyle ilgili iddialar vardı. Yürütülen soruşturmalar vardı. Mecliste dokunulmazlıklar kalktı. 3 partiye mensup milletvekilleri davet edildikleri savcılıklara ifade vermeye gittiler" dedi. 
HDP milletvekillerinin gerginliği tırmandırmak için ifade vermeye gitmediklerini söyleyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
"İfadeye vermeye gitmeyeceklerinden sonra gelecek olan adımın zorla getirme kararı olduğunu biliyorlardı. Zaten genel başkanları da 'Biz hiçbir şey olmamış gibi tıpış tıpış ifade vermeye gitmeyeceğiz. Bizlerle ilgili tutuklama, gözaltına alma ya da zorla getirme kararı almak zorundasınız’ demişti. Nihayetinde ifade vermeye gitmeyince haklarında zorla getirme kararları uygulandı. Mahkemeye getirildiler ve akabinde haklarında tutuklama kararı verildi. Bu tutuklama kararı dosya içeriğine göre ağır bir karar mıydı, hukuki bir karar mıydı, olması gereken bir karar mıydı, yoksa başka türlü bir tedbirle yetinmek mümkün müydü? Bunu dosya içeriğine baktıktan sonra daha sağlıklı bir şekilde söylemek mümkündür. Fakat olaya verilen tepkileri gerginliği daha tırmandırma maksadıyla yapılan hareketler olarak değerlendiriyoruz. Gerginliğin tırmanmasının hiçbir kimseye faydası yoktur.” 
Editör: Haber Merkezi