Hollanda Büyük Elçiliği Ekonomi Ataşesi Jeroen Kelperhuis, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

KMTSO Başkan Vekili Kadir Gülkesen, ziyarette Kelperhuis’e, kentin ekonomik gelişimi ve sanayi potansiyeli hakkında bilgiler aktardı. Kentin ekonomisi hakkında bir rapor da sunan Gülkesen, “Dünyadaki değişime ayak uyduran, sosyal yaşantısıyla modern bir dünya kenti olan Kahramanmaraş, doğal kaynakları, gelişmiş sanayi altyapısı, elindekini ve fırsatları iyi değerlendiren girişimcileriyle Türkiye’nin büyümedeki yüz akıdır” dedi.

Gülkesen, “Türkiye’nin ilk on ekonomisi içerisinde yer almayı amaçlayan kentin, 870 sanayi tesisinde; Türkiye iplik üretiminin yüzde 35’i, kumaş üretiminin yüzde 10’u, metal mutfak gereçlerinin yüzde 60’ı, elektrik üretiminin yüzde 8’i, çimento üretiminin yüzde 7’si, kağıt üretiminin yüzde 20’si, altın işlemede ikinci büyük şehir olması, bayan ayakkabısında ikinci büyük şehir olması, Kahramanmaraş’ın bugün ulaştığı ekonomik gelişmelerden bazılarıdır. Kentimiz, Türkiye ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadır” dedi.

Kentin çok önemli bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Kelperhuis ise, yapılan ziyaretlerle de bölgeyi tanımaya devam ettiğini belirterek, "Kente gelmekten duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Kahramanmaraş gelişmiş güzel bir şehir. En yakın zamanda daha uzun vakit geçirebilmek için geleceğim" diye konuştu.

Kelperhuis'a ayrıca Kahramanmaraş’ın doğal güzellikleri ve turizmi hakkında da bilgi aktarıldı.
Editör: Haber Merkezi