Sonbaharın gelmesiyle birlikte Ahir Dağındaki bağ evlerinde yaşayan vatandaşların kent merkezine dönmesi üzerine hırsızlık olaylarında artış yaşandı. Aynı dönemde Doğukent’te otomobil hırsızlığının artması üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ile Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri harekete geçti.
Hırsızları yakalamak için çalışma başlatan polis, Doğukent ve Namık Kemal Mahallesi’nde sivil polisler görevlendirerek çete üyelerini tespit etti. 20 ayrı hırsızlık olayını gerçekleştiren zanlıların 18 Ekim günü bir araya geleceğini belirleyen polis, operasyon için düğmeye bastı.
Operasyonda, çete lideri olduğu öne sürülen K.Ç. (26), ağabeyi E.Ç. (30), S.Y. (18), B.E. (28) ve 18 yaşından küçük bir zanlı gözaltına alındı.
Zanlıların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 7 otomobil, otomobilden çalınan yedek parçalar, 2 otomatik tüfek, 7.65 çapında bir tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, silahlara ait mermiler, ev ve mutfak malzemeleri, bilgisayarlar ve çok sayıda elektronik eşya ele geçirildi.
Piyasa değeri 60 bin TL’lik soygun gerçekleştirdikleri öne sürülen hırsızların, girdikleri evlerde karşılarına çıkan her şeyi çaldıkları öne sürüldü. Ceviz, yöreye özgü samsa ve sucuklarda çalındı. Çete üyelerinin polis radarına düşmemek için radar sinyal tespit cihazı kullandıkları öğrenildi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan dört zanlı, adliyeye sevk edilirken, yaşı küçük diğer zanlı Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Editör: Haber Merkezi