İmzalanan protokol ile sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşamın neden olduğu çocukluk çağı obezitesi ile bunlara bağlı erken yaşta gelişebilen kronik hastalıkların müdahale alanlarının belirlenerek kontrol altına alınması ve okul çağındaki çocuklarda boy kısalığının erken dönemde tespit edilerek önlenmesi amaçlanıyor.

Afşin Sağlık Yüksekokulunda, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, hemşirelik bölümü öğrencileri tarafından okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine sağlıklı beslenme, hijyen ve ilkyardım eğitimi verilecek.

İmza töreninde konuşan Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Afşin Sağlık Yüksekokulu arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ilçemizdeki okulları ziyaret edeceğiz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı okullarda öğretim görevlilerimizce ve hemşirelik bölümü son sınıf öğrencilerimizce sağlıklı beslenme, hijyen, ilkyardım, teknoloji bağımlılığı, büyüme ve gelişme takibi gibi konularda eğitim, bilgilendirme ve farkındalık oluşturmak için çalışmalarda bulunacak. Protokolün ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, öğrencilere beslenme ve sağlıklı yaşam ilkelerini anlatarak bilinçlendirmek istediklerini belirterek, Afşin Sağlık Yüksekokuluna katlılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.

İmzalanan protokol ile öğrencilerde farkındalık oluşturmak ve önlenebilir hastalık risklerini en aza indirgenmesini amaçladıklarına değinen Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba , “ Üniversitemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün bir benzerini ilçemizde hayata geçiriyoruz. Protokol kapsamında uzman kişilerden öğrencilerimizin sağlıklı beslenme, hijyen, teknoloji bağımlılığı gibi birçok alanda eğitim almalarını sağlayacağız. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne ve Afşin Sağlık Yüksekokulu Müdürümüz Doç. Dr. Tamer Rızaoğlu’na Afşinli öğrencilerimize verecekleri katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz.” Ddye konuştu.

Törene, Afşin Sağlık Yüksekokulu Sekreteri Nusret Karataş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul idarecileri katıldı.

Editör: Haber Merkezi