Afşin'de, sığır tüberkülozu (verem) hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ilçede büyük baş hayvan yetiştiricilerine yönelik, tüberküloz hastalığının sığırlarda çıkış nedenleri, korunma yöntemleri, insanlara bulaşma şekilleri ve tedavisi hakkında "Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecek.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, açıklama yapan Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, tüberkülozun bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve hastalıkla mücadelede üreticilerin bilgili ve bilinçli olması gerektiğini söyledi.

İlçemizde hayvan hastalıkları ile mücadele ve özellikle Zoonoz (hayvandan insana bulaşabilen) hastalıkların mücadelesinde büyük bir gayret ve özveri ile çalışıyoruz. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak özellikle kurban bayramında yaptığı kontrollerde sığır tüberkülozu hastalığının ilçemizde görülmesi üzerine hastalıkla mücadele kapsamında halkımızı ve ilçemizde mevcut veteriner hekimleri bilgilendirmek amacıyla bir eğitim toplantısı düzenledik.Afşin Ticaret ve Sanayi odası Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya eğitici olarak Adana Veteriner Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünden uzman veteriner hekimlerimiz, çiftçilere ve veteriner hekimlere tüberküloz (verem) Hastalığının etiolojisi bulaşması tedavisi ve mücadelesi ile ilgili bilgiler verdi." açıklamasında bulundu.

Çiftçilere hastalığın mücadelesinde uyulacak esasların anlatıldığını aktaran Kurt, "Tüberküloz hastalığı zoonoz bir hastalık olmasından dolayı önem arz ediyor. Yönetmelikler doğrultusunda hastalıkla mücadelenin devam ettiği ve mücadelenin bir ayağı olan eğitim çalışmasını ise bugün tamamladık. Hastalık görülen hayvanları tazminatlı bir şekilde kesime gönderilerek hastalığın yayılmasını önleniyor" diye konuştu.

Kurt'un konuşmasının ardından Adana Veteriner Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü Mikrobiyoloji Bölüm Şefi Uzman Veteriner Hekim Nevin Turut ve Uzman Veteriner Hekim Hüseyin Topçuoğlu, sığır tüberküloz (verem) hastalığı hakkında bilgilendirmede bulunarak, çiftçilerin sorularını yanıtladı.

Editör: Haber Merkezi