Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, büyük baş hayvan yetiştiricilerine yönelik olarak, tüberküloz hastalığının sığırlarda çıkış nedenleri, korunma yöntemleri, insanlara bulaşma şekilleri ve tedavisi hakkında "Bilgilendirme Toplantısı" düzenlenecek.

25 Eylül 2019 Çarşamba günü saat 13.00'da Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilecek toplantıda, ilçedeki hayvan üreticileri ve besicilere tüberküloz hastalığı hakkında bilgi verilecek.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, tüberkülozun bulaşıcı bir hastalık olduğunu ve hastalıkla mücadelede üreticilerin bilgili ve bilinçli olması gerektiğini söyledi.

Hayvan yetiştiricilerinin tüberküloz hastalığına neden olan virüs çeşitleri, hayvana bulaşma nedenleri, etkileri, belirtileri ve virüsten korunma yöntemleri hakkında bilgi sahibi olması gerektiğini ifade eden Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, "Hayvan yetiştiricilerinin kesinlikle bilgi sahibi olması gereken Sığır Tüberkülozu (Verem) Hastalığı hakkında Afşin Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda bilgilendirme toplantısı düzenleyeceğiz. Adana Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünden gelen uzmanlarımız tüberküloz hastalığı hakkında bilgi verecekler. Tüberküloz verem hastalığı zoonoz bir hastalık olup bulaşıcı olması sebebiyle önemli bir hastalıktır. İlçe Müdürlüğümüzce sahada gerekli çalışmalar aksatılmadan yapılmakta olup bu çalışmaların bir ayağı olan eğitim toplantısı düzenlenecek. Çarşamba günü saat 13.00'da düzenlenecek toplantımıza tüm hayvan yetiştiricilerimizi bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi