Elbistan’da hayırsever vatandaş bir bakkal dükkanının alacak defterinde borcu olup ödeyemeyen kişilerin borçlarını ödedi.

 Elbistan ilçesinde, hayırsever vatandaş bir bakkal dükkanının alacak defterinde borcu olup ödeyemeyen kişilerin borçlarını ödedi. İsminin gizli tutulmasını isteyen hayırsever, borcunu ödediği kişilerin kışlık köy ekmeği yapmaları için de bakkala un parası bıraktı.
İlçeye bağlı kırsal İğde Mahallesi’nde, İsminin gizli tutulmasını isteyen hayırsever vatandaş, İsmail Saykın’ın işlettiği bakkal dükkanına gelerek veresiye defterindeki tüm borçları ödemek istedi. Birçok kişinin düzenli ödeme yaptığını ifade eden Saykın, sadece ödeme zorluğu yaşayan kişilerin borcunu alabileceğini belirtti. 

Ödeme zorluğu çekenlerin veresiye defterindeki borçlarını ödeyen hayırsever, ihtiyaç sahiplerinin köy ekmeği yapmaları için de bakkala un parası bıraktı.

Hayırsever vatandaşın tutumundan memnuniyet duyduğunu ifade eden bakkal İsmail Saykın; “ Hayırsever vatandaşımız tarafından borcu ödenen müşterilerimiz düzenli ödeme yapan kişilerdi, ancak işlerinin rast gitmemesi yüzünden ödeme zorluğu çekmeye başladılar. Dükkanıma gelen vatandaş, defterlerimde ne kadar borç olduğunu sordu. Bütün borçları ödeyeceğini söyledi, ama ben borcunu ödeyemeyen kişilerin borcunun ödemesini istedim. Ödeme zorluğu yaşayan 4 kişinin borcunu kuruşuna kadar ödedi.  Benim tutumum karşısında memnuniyet duyan hayırsever kişi, borcunu ödediği ailelerin kışlık köy ekmeği yapmaları için de birer torba un parası bırakıp ayrıldı. Ben durumu borcu ödenen ailelere bildirdim, çok sevindiler. etmedik dua bırakmadılar” ifadelerine yer verdi.
Hayırseverin bütün borçları ödemek istemesine rağmen, haksızlık etmemek için sadece ödeme güçlüğü çekenlerin borçlarını aldığını belirten Saykın; “İhtiyaç sahipleri dururken, durumu iyi olanların borçlarını almak olmazdı. Allah razı olsun. Vatandaşımız borçları ödeyerek önemli bir hayır işledi. Bütün herkese örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi