Kahramanmaraş'ta "Haydi Çocuklar Camiye" yarışması kapsamında, camiye en sık giden çocuklar ödüllendirildi. Doğukent Camisi Çocuk ve Genç Topluluğu'nca 7-17 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan yarışma çerçevesinde, camiye giden çocuklara 6 ay boyunca dini bilgiler verildi. Eğitim süresince "camiye en sık giden" 128 çocuk ödüllendirildi.İl Müftüsü Muhammet Gevher, Doğukent Camisi'nde düzenlenen törende, İslam'ın  "teslimiyet" ve "zarar vermeme" dini olduğunu söyledi.

Çocukların dine, devlete ve millete en güzel hizmetleri verebilmeleri için dua ettiklerini vurgulayan Gevher, şöyle konuştu:

"Yavrularımız geleceğimizdir. Bunu hep söylüyoruz ama bu hep söylemde kalmayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Avrupa'da büyük bir kitlesi var. Aileler, hafta sonları ve tatillerde çocuklarını camilere gönderiyor. İlk etapta Avrupa'daki Hristiyan alemi buna karşı çıkmıştı. Rahatsız olmuş, ürkmüşlerdi. Sonra bu insanlar, camiye gelen çocukların çok iyi eğitildiğini ve çevresine zararlı bir insan olmadığını gördü. Bunun üzerine Müslüman ailelere, 'çocuklarınızı mabetlere gönderin' diyerek teşvik etmeye başladılar."

Gevher, camilerin sadece beş vakit namazın kılındığı mekanlar olmaması gerektiğini belirtti. İbadethanelerde Allah'tan korkan, haramdan kaçınan nesil ve cemaat yetişmesinin önemini vurgulayan Gevher, gelecek nesil için önemli olan projenin Kahramanmaraş geneline yayılmasını istediklerini ifade etti.

Bu hayırlı hizmete vesile olanlara teşekkür eden Gevher, "Bu aynı zamanda devlet ve millet kaynaşmasıdır" diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından çocuklara çeşitli hediyeler verildi. -

Editör: Haber Merkezi