Azerbaycan halkının lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 92. yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş’ta, Haydar Aliyev ve Türk Dünyası konferans düzenlendi. Program kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'ye, Azeri lider Haydar Aliyev’in doğum günü anısına Ebedi Lider Altın Döş Nişanı takdim edildi. KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans salonunda düzenlenen konferansa, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Azerbaycan Milletvekili Prof.Dr. Kamile Aliyeva, Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç.Dr. Necibe Nesibova ve Azerbaycan Milli STK Formu Genel Sekreteri Doç.Dr. İrade Aliyeva yer aldı. İki ülkenin milli marşının okunmasıyla başlayan konferans, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in açış konuşmasıyla devam etti. Ardından ‘Haydar Aliyev ve Türk Dünyası’ konulu konferans veren Azerbaycan Milletvekili Prof. Dr. Kamile Aliyeva, Haydar Aliyev’in hayatını anlattı. Aliyeva, 20. asırda Ulu Önder Haydar Aliyev'in Azerbaycan halkının yetiştirdiği büyük dehalardan biri olduğunu belirterek "Haydar Aliyev’in Türk dünyasının geleceğiyle ilgili hayalleri vardı, bugün bu hayalleri birer birer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
KSÜ Rektörü Durmuş Deveci ise, Haydar Aliyev’i rahmetle andıklarını belirterek şunları söyledi: "2015 yılı üniversitemiz ve Azerbaycan üniversitelerinin işbirliği ve dostluk yılı olarak belirlenmiştir. Esasen iki devlet bir millet durumunda olan bizlerin gönülleri her zaman bir olmuş, büyük bir milletin fertleriyiz.”
Azerbaycan Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova ve Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov’a günün anlam ve önemine binaen birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından Dünya Azerbaycanlılar Kültür Merkezi Eşbaşkanı Rasim Memmedov, KSÜ Rektörü Durmuş Deveci’ye, ülkesi adına Ebedi Lider Altın Döş Nişanı takdim etti .
Konferans, Azerbaycan halk sanatçıları olan Aygün Zeynalova, Selim Abbasov ve Atabay İsmailov’un konseriyle sona erdi.
Editör: Haber Merkezi