Afşin'de, Hayati Vasfi Taşyürek için anma etkinliği düzenlendi.

Tanır Ayrendede Parkı'nda, Afşin Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tanır Ortaokulu tarafından "Hayati Vasfi Taşyürek, Hayatın Rengi" konulu anma etkinliği düzenledi.

Afşin'in tüm Türkiye'de tanınmasını sağlayan, Türk edebiyatına ve Türk kültürüne önemli katkıları olan Hayati Vasfi Taşyürek, doğduğu mahallede düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinliğe katılan misafirleri usta şairin ağaçlarda asılı eserleri karşıladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Afşin'e ve Türkiye'ye malolmuş en büyük değerlerinden biri olan Hayati Vasfi Taşyürek'i anma etkinliğinde bir aradayız. Afşin Kaymakamlığı olarak, Proje Kenti Afşin Projeleri kapsamında amacımız gençlerimizin, bölgemizin yetiştirmiş olduğu şairlerini, ozanlarını bilmeleri, tanıması ve onlar hakkında fikir sahibi olmalarıydı. Afşin genelinde yapmış olduğumuz projelerle ünlü ozanlarımızı ve şairlerimiz gençlerimizin daha çok tanıdığına inanıyorum." dedi.

Afşin'de bu toprağın acılarına, dertlerine, özlemlerine ve sevinçlerine sazlarıyla, sözleriyle tercüman olmuş önemli değerlerin olduğunu söyleyen Aksoy, " İlçemizde, Aşık Mahzuni Şerif'i ve Hayati Vasfi Taşyürek'i  anma etkinliği, Aşık Yener'i anma ve tanıma etkinliği okullarımız tarafından düzenlendi. Bu değerlerimiz yaşadıkları bu toprakların anlatmak istediklerine sazlarıyla ve sözleriyle tercüman olmuş büyük değerlerimizdir. Rahmete gitmiş bölgemizin önemli değerlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşayan değerlerimize de sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum." şeklinde konuştu.

Daha sonra konuşma yapan Afşin Belediye Mehmet Fatih Güven, Hayati Vasfi Taşyürek'in tüm Türkiye'nin yakından tanıdığı önemli bir değeri olduğunu belirtti.

Güven, " Gelenek ve göreneklerimizin savunucusu, hasret ve vatan şiirlerinin ünlü şairi Hayati Vasfi Taşyürek'i doğduğu bu topraklarda anıyoruz. Aramızdan çıkan, bu topraklardan beslenerek gördüklerini kağıda dökmüş ve sadece Tanır'ın, Afşin'in, Kahramanmaraş'ın değil tüm Türkiye'ye malolmuş ulusal bir değerimizdir. Başka insanlarla bir araya geldiğimizde bana Afşin'i anlat dediklerinde Hayati Vasfi Taşyürek diyorum, Aşık Mahzuni Şerif diyorum, Aşık Ahmet Yener diyorum. Çünkü bu insanlar yaşadıkları yerleri o kadar güzel anlatmış ki, bizlere de bu değerleri anlatmak kalıyor. " diye konuştu.

Konuşmaların ardından Afşin Anadolu Lisesi, Tanır Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Tanır Ortaokulu öğrencileri tarafından Hayati Vasfi Taşürek'in şiirleri birbirinden güzel piyeslerle can buldu.

 Etkinliğe, Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı İlker Çitil, Belediye Başkan Yardımcısı Nusrat Karataş,  okul müdürleri ile çok sayıda öğrenci ve  vatandaş katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi