Afşin Eshab-ı Kehf Dostluk ve Çevre Derneği üyeleri,  Türkiye’de 'de tedavi gören Mısır ve  Suriyelilerin kolaylıkla kan bulabilmeleri için Türk Kızılayı'na kan bağışında bulundu.
 İstanbul Küçükçekmece'deki dernek merkezinde gerçekleştirilen kan bağışında, dernek başkanı Ahmet Ardıç, ilk önce kan vererek öncülük etti. 
Kan bağışında bulunanlar, "Darbecilere karşı tüm Afşinliler tek yürek" ve "Yarınlar yorgun olanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır" yazılı dövizlerle fotoğraf çektirdi. 
Dernek başkanı Ardıç’ın yaptığı açıklamada dünyada insanların uğradığı zulme karşı kayıtsız kalmadıklarını göstermek amacıyla kan bağışında bulunmaya karar verdiklerini söyledi.
"Hayata can, cana kan lazım" kampanyası kapsamında üyelerinden Türk Kızılayı'na kan bağışı sağladıklarını anlatan Ardıç, şöyle devam etti:
"Biz de canımızın bir parçası olan kanımızı, Türk Kızılayı ile işbirliği yapıp bağışlayarak dernek adına bir misyon üstlenmek istedik. Bizler inanmış insanlar olarak yardıma muhtaç kardeşlerimize elimizi uzatmak istedik. Hem de İslam dünyasındaki bu zulümlere karşı kanımızı bağışlayarak, mazlumların yanında olduğumuzu göstermek istedik. Zulümlerden bizim de etkilendiğimizi göstermek istedik. Bugün  Mısır'da gösterilen direnişi çok anlamlı buluyorum. İleride tarihe altın harflerle yazılacağını umuyorum." 
Türk Kızılayı ile yaptıkları protokolle 30 ünite kan bağışında bulunacaklarını belirten Ardıç, bu girişimin tüm derneklere örnek olmasını diledi.
Türk Kızılayı Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Selen Özbora, bağış nedeniyle Ardıç'a plaket takdim etti
 
Editör: Haber Merkezi