CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır:

"Halkımızın kaderi yine halkımızın ellerindedir"

Cumhuriyet Halk Partisi Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, 7 Haziran 2015 Pazar  günü yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleriyle alakalı yazılı basın açıklaması yaptı.

CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sığınır, yaptığı yazılı açıklamada CHP Afşin İlçe Teşkilatı olarak Türkiye Genel Seçimlerini Afşin  ve ülke adına bir başlangıç olarak gördüğünü belirterek, " Halkımızın kaderi yine halkımızın ellerindedir" dedi.

7 Haziran genel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi tüm yurt çapında başlattığı hareket ile iktidarı devralacak ve iktidar kaçınılmaz olarak Cumhuriyet Halk Partisine geçecek diyen Başkan Sığınır, "Gelinen noktada halkımız geleceğe ilişkin kararını vermek zorundadır. Bu seçimler sonunda ya tek bir diktatörün yönettiği eyaletlere bölünmüş ve halkın birbirinden etnik kimliklerle ayrıştığı Suriye-Irak görünümlü bir ülke olacağız ya da her bireyin özgür olduğu, her anlamda bütünlüğünü koruyan hak ve eşitliklerden yana çağdaş bir uygarlık kuracağız. Halkımızın kaderi yine halkımızın ellerindedir. Ancak Türk halkı bu korkunç geleceğe asla geçit vermeyecektir. Çünkü geçmişte ufak çıkarlar uğruna ülkeyi felakete götüren talihsizlerin tarih mezarlığına gömülmesi gibi bugün çok şatafatlı sözler söyleyen ve ulaşılmaz olanların yakında nasıl yok olacaklarını hep beraber izleyeceğiz. Işık karanlıkları boğacaktır. Ufuk aydınlıktır. Kendi çıkarları uğruna bir ülkeyi felakete götürenlerin sonları gelmiştir. "açıklamasında bulundu.

 Dünyanın en büyük doğal enerji kaynakları yabancı firmalara peşkeş çekildiğini belirten Sığınır açıklamasına şöyle devam etti:

"Afşin ilçemizde Termik Santrallerde taşeronluk sistemini getiren AKP zihniyeti yakında halkımızı asgari ücrete mahkum edecektir. AKP tarafından büyük şehirlerde her çalışma kolunda yavaş yavaş uygulanan taşeronlaşma belası ilçemize de sirayet etmiştir. Bu sistem başladığında tüm Termik santrallerindeki işçiler ve emekçiler ne iş yaparlarsa yapsınlar asgari ücrete mahkum edileceklerdir. AKP'nin bölgedeki siyasi yandaşları büyük sermayenin lehine işçi ve emekçiyi yok etme planını sinsi bir şekilde uygulamaya başlamışlardır. Buna rağmen işçi ve emekçilerimizin taşeronlaşma karşısında bir olarak mücadele etmesi ve parti ayrımı yapmadan köleleştirmeye karşı olması gereklidir. Çünkü her anlamda kaybeden ilçemiz ve bölgemiz olacaktır. Dünyanın en büyük doğal enerji kaynakları yabancı firmalara peşkeş çekilirken bölgenin insanı kendi emeğiyle sefilliğe mahkum edilmesine asla göz yumamayız."

Genel seçimler sonrasında iktidara geleceklerini ifade eden Başkan Sığınır, "Cumhuriyet Halk Partisi tüm yurt çapında başlattığı hareket ile iktidarı devralacaktır. İktidar kaçınılmaz olarak Cumhuriyet Halk Partisine geçecektir. Çünkü artık bu iktidar her anlamda kendini tüketmiştir. Artık boş vaatlerle, yolsuzlukla ve yalanlarla bir iktidar kendi döngüsü içinde ülkenin mahvına çalışmaktadır. Umutsuzların, karamsarların ve çözüm arayanların adresi tek başına Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarıdır. Artık devlet kurumlarına güven yitirilmiştir. Bunun mimarı uzun süren AKP iktidarıdır. Bölünmüş yollar, güzel hastaneler, büyük atılımlar, fakirlere yardım ve büyük projeler gibi AKP masallarının gerçekte sadece göz boyama maksadıyla uydurulduğu ortaya çıkmıştır. Afşin başta olmak üzere Kahramanmaraş ve bölgesi bu anlamda uyanışa geçmiştir. Bölgedeki diriliş tüm vatan sathında yaşanmaktadır. İlk vatan toprağı ele geçtiğinde ilk tepkide Maraş'tan gelmişti. Cumhuriyet tarihinde ilk toprak kaybı yaşanan Süleyman Şah Türbesi operasyonuna Kahramanmaraş halkı elbette sessiz kalmayacaktır. Bu nedenle tüm yurtsever AKP'lilere ve diğer partilere mensup halkımıza partimiz adına sesleniyoruz: "Gelin, parti farkı gözetmeden Cumhuriyetin ve Halkın partisinde 6 okun altında birleşelim. Kimsenin ekonomik, siyasi, etnik ya da inanç korkuları gütmediği özgür bir Türkiye inşa edelim." şeklinde açıklamasını tamamladı.

Editör: Haber Merkezi