O Ses Afşin'in birincisi Mert Yeşil Oldu

Afşin Halk Ozanları Derneği, 'O ses Afşin' adlı ses yarışmasıyla genç ozanlarını aradı.

Hayati Vasfi Taşyürek ve Aşık Mahzuni Şerif gibi dünyaya malolmuş değerler yetiştiren Afşin'de, halk ozanları tarafından bu unvanın devam ettirmesi ve genç yeteneklerin keşfedilmesi için "O ses Afşin"  adlı ses yarışması düzenledi.

Afşin Belediye Düğün Salonunda düzenlen yarışmada konuşma yapan Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, ozanlık ve şairlik kültürünün gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarmasının önemini vurguladı.

Halk Ozanları Derneği tarafından organize edilen ses yarışması ile yeni yeteneklerin çıkmasına ve tanınmasına vesile olacağını belirten Başkan Yardımcısı Gedik," Belediye olarak sosyal ve kültürel alanda ilçemizde vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. İlçemizdeki Halk Ozanları Derneğimiz sesi ve hitabı güzel olan genç sesleri ortaya çıkarmak için çalıştılar. Bu yarışmanın Afşin'imize yeni Aşık Mahzuni Şerif'ler, Hayati Vasfi Taşyürek'ler kazandırmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

O ses Afşin ses yarışmasını, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesinin desteğiyle düzenlediklerini belirten Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya, yarışmayla, duyulmamış sesleri halka tanıtmak ve ozanlık kültürünün devam ettirilmesi amaçladıklarını söyledi.

Genç yetenekleri halka kazandırmak istediklerini söyleyen Dernek Başkanı Karakaya, şöyle konuştu:

" Bilindiği üzere Afşin, asrın ozanı unvanını alan ve dünyaya nam salmış Aşık Mahzuni Şerif'in memleketi. İlçemizde sesi güzel bir çok genç yeteneklerimizin olduğunu biliyoruz. Bizim amacımız bunları ortaya çıkartmak ve ozanlık, şairlik kültürünü devam ettirecek, bayrağı teslim edecek yeni sesleri tespit etmek için bu ses yarışmasını düzenledik. Biz, yeni ozanlarımızın yetişmesi, ozanlık geleneğinin devam etmesi için genç yeteneklerimize sahip çıkmak ve ellerinden tutabildiğimiz kadar tutmak istiyoruz. Düzenlenen yarışmaya katkılarından dolayı Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e teşekkür ediyorum"

Konuşmaların ardından, yarışmacı adaylarının birçok başvuru gerçekleştirdiği O ses Afşin ses yarışmasında ön elemeyi geçerek finale kalan 7 yarışmacı, birbirinden güzel eserleri sergiledi.

Halk Ozanları Dernek Başkanı Ahmet Karakaya başkanlığında müzik öğretmenleri tarafından oluşturulan jüri üyeleri, birinden güzel sesleri seçmekte oldukça zorlandı.

 Jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda, Mert Yeşil birinci, Döne Başpınar ikinci ve Deniz Tugan üçüncü oldu.  Dereceye giren yarışmacılara cumhuriyet altını ve para ödülü takdim edildi.

 

Editör: Haber Merkezi