Son zamanlarda Afşin Belediyesinin katkıları ve girişimleriyle büyük bir ivme kazanan halk oyunları giderek başarısını artırıyor. Afşin Belediye Spor Kulübü bünyesinde kurulan Halk Oyunları yıldız takımı Kahramanmaraş’ta elde ettiği birinciliğin ardından Hatay’da yapılacak olan grup müsabakalarına katılmaya hak kazanmıştı. 5-6 nisan tarihlerinde burada yapılan yarışmada Afşin Belediye Spor Kulübü halk oyunları yıldız takımı bölge 2. oldu.
 

Takım aldıkları kupalarla bu başarısını paylaşmak için Başkan Aydoğan’ı makamında ziyaret ettiler. Takıma sıcak bir karşılama yapan Başkan Aydoğan, Halk oyunlarında alınan bu başarının küçümsenmeyecek kadar önemli bir başarı olduğunun altını çizerek; “Belediye olarak her zaman çocuklarımızın ve gençlerimizin yanında olduk. Belediye Spor Kulübümüz bir çok branşta faaliyet gösteriyor. Bunlardan biriside halk oyunları oldu. Aldığınız başarı ile halk oyunlarının yaygınlaşması dahada kolaylaşacak. Başta usta öğreticiniz Mehmet Ardahan’a ve sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
 

Usta öğretici Mehmet Ardahan ise alınan bu başarının Belediye sayesine olduğunu dile getirerek verdiği destekten dolayı Başkan Aydoğan’a teşekkür etti.
 
Başkan Aydoğan daha sonra takım için kendi imzasını taşıyan başarı belgelerini tek tek takdim etti.   
Editör: Haber Merkezi