Afşin’de, Suriye'nin Halep şehrinde bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası devam ediyor.

Afşin’de başlatılan Halep'e yardım kampanyasına, vatandaşlar ilgi gösteriyor. Savaş mağdurlarına yardım etmek isteyen vatandaşlar, kışlık giyecek, gıda ve nakdi yardımlarını Ulu Camii önünde kurulan yardım çadırına teslim ediyor.

Halep’de yaşanan insanlık dramına Afşinli vatandaşların sessiz kalmadığını ifade eden Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru toplanan yardımların en kısa sürede Halep’teki savaş mağdurlarına ulaştırılacağını ifade etti.

Hayrat İnsani Yardım Derneği öncülüğünde düzenlenen kampanya çerçevesinde, vatandaşlardan un, yağ, salça, pirinç, bulgur ve tüm bakliyat çeşitleri ile çocuk bezi, çocuk maması, kışlık kıyafet, battaniye, yatak ve ev gereçleri yardımların toplandığını belirten Doğru, “Şuan Halep içerisinde bulunan kardeşlerimiz muhasara altında ve Türkiye tarafına geçmek istiyorlar fakat buna da müsaade edilmiyor. Aynı zamanda bizlerde Halep içerisine giremiyoruz. Halep'in içerisinden Türkiye sınırına geçen kardeşlerimize bu yardımları gönderiyoruz.” dedi.

Vatandaşların, Halep için başlatılan yardım kampanasına ilgisinin artarak devam ettiği ifade eden Doğu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat İnsanı Yardım Vakfı olarak Afşin'de başlatmış olduğumuz Halep için yardım çadırımızda yardımlarımız devam etmektedir. Halkımızın teveccühü geniş ölçüde devam ediyor. Biz bu durumdan memnunuz ve şuan gıda olarak, giyim olarak ve ağırlıklı un olarak Afşin'de vatandaşlarımızın yardımlarını toplamaya çalışıyoruz. İnşallah bu sene başında veyabu ayın sonunda tırlarımızı buradan çıkaracağız. Halkımızdan bu ay sonuna kadar yardımlarının devamını bekliyoruz. Bu yardıma her koşulda devam edeceğiz inşallah.”

Editör: Haber Merkezi