Geçtiğimiz günlerde Afşin’de, Suriye'nin Halep şehrinde bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Şubesi tarafından başlatılan yardım kampanyası Perşembe günü sona erecek.

Afşin’de başlatılan “Halep İçin Harekete Geç” yardım kampanyası Perşembe günü saat 11:00 itibariyle tamamlanacak.

Kışlık giyecek, gıda ve un yardımı olarak Afşin Ulu Camii önünde kurulan yardım çadırına 3 tırdan fazla yardımın toplandığını söyleyen Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Temsilcisi Ahmet Doğru toplanan yardımların Perşembe günü tırlar halinde Halep’e ulaştırılacağını söyledi.

Doğru açıklamasına şöyle devam etti: “Afşin’de başlatmış olduğumuz “Halep İçin Harekete Geç” kampanyasıyla bugüne kadar halkımızın göstermiş olduğu teveccühle inşallah perşembe günü toplamış olduğumuz yardımları Halep’e ulaştıracağız.

Buradan şu ana kadar bizim tahminimiz 3 ten fazla. İlk etapta 3 tırımızı perşembe günü saat 11:00 da göndereceğiz. Bu tırların içerisinde halkımızın bize ulaştırdığı yardım malzemeleri olarak 1 tır un göndereceğiz, 1 tır battaniye ve kolilemiş olduğumuz gıda malzemelerini göndereceğiz. Yardım malzemelerimizi bu ayın 5’inde sonlandırmayı düşünüyoruz ama bizden talep olursa teveccüh olursa biz yardımlarımıza devam edeceğiz inşallah. Ama perşembe günü biz bu kampanyayı bitirmeyi düşünüyoruz.”

Editör: Haber Merkezi