Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da özel bir hafızlık kursu açmak isteyen eğitimciler, Belediye Başkanı Durmuş Küçük'ün daveti üzerine Elbistan'a geldi.
Darende Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kuran Kursu'ndaki incelemelerinin ardından Elbistan'a gelen eğitimciler, Belediye Başkan Durmuş Küçük ile görüştü.
Saraybosna İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen olan Edin Dediç, yaptığı açıklamada, Saraybosna'da açacakları hafızlık okulu için Malatya'nın Darende ve Elbistan ilçesine model bakmaya geldiklerini söyledi.
Bosna Hersek gezisinde Belediye Başkanı Küçük ile tanıştıklarını belirten Dediç, şunları kaydetti: "Başkanımız bizi Elbistan'a davet etti. Kendisine teşekkür ediyorum. Bosna ve Elbistan arasında bir kültür köprüsü kurmaya çalışıyor. Ceyhan Nehri'nin üzerine Mostar köprüsü yapmış. Ayrıca, güzel bir parka da Saraybosna ismini vermiş. Bundan dolayı çok mutlu olduk ve sevindik."
Bosna'da savaşın yaşandığını anımsatan Dediç, savaştan önceki sistemen dolayı hafız sayılarını azalması nedeniyle özel bir hafızlık kursu açmak istediklerini, bunun içinde ziyaretler düzenlediklerini ifade etti.
Belediye Başkanı Durmuş Küçük ise Türk kültürünü ve geleneklerini Bosna Hersek'ten gelen misafirlere tanıtıp, onlara yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.
Editör: Haber Merkezi