Postallı Hac ve Umre Organizasyonu aracılığı ile hac vazifesini yerine getirmek için yola çıkan 41 hacı adayları dualar eşliğinde uğurlandı.
Afşin'de, Postallı Hac ve Umre Organizasyonu  Afşin şubesi tarafından yapılan organizasyonla kutsal topraklara Hac vazifelerini yapmak için giden 41 Hacı adayı için Pınarönü Camii önünde program düzenlendi. Düzenlenen programa Afşin Belediye Başkanı Mehmet Güven ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Hacı adaylarını uğurlama programında konuşma yapan Kafile Başkanı ve Nurhak İlçe Müftüsü Birol Deveci, "Kutsal toprakların, kutsal yolcularını uğurlamak için hepimiz burada bulunuyoruz. İslam tarihine baktığımız zaman Osmanlı Devleti, yani bizim ecdadımız o zamanlarda kutsal topraklara giden vatandaşlarla selamlarını gönderiyorlardı. Şimdi burada bulunan vatandaşlarımızda bizim ecdadımızda olduğu gibi, bayanıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle burada bulunuyor ve kutsal topraklara gidecek olan hacı adaylarımız uğurlamak ve oraya selam göndermek için burada buluyor. Hacı adaylarımızı  uğurlamak için gelen vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum, bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadıkları için. Bu ilahi davete icabet etmek için, kutlu yolculuk için burada bulunuyoruz. Ecdatlarımızın zamanında bu kutlu yolculuk çok zor geçmekteydi, develerin üzerinde, yürüyerek Hac yolculuğu yapılmaktaydı. Ama şimdi otobüslerle, trenlerle ve uçaklarla Allah'ın davetinde icabet etmeye çalışıyoruz. İnşallah Hac vazifesini yapmak için giden kardeşlerimize güzel bir şekilde gidip gelmeyi nasip eylesin. Hac'a giden kardeşlerimiz, akrabalarının dualarını, selamlarını Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e (S.A.V.) iletecekler inşallah. Cenab-ı Hak bizlere güzel bir şekilde Hac vazifemizi yapıp dönmeyi nasip etsin inşallah. Hac vazifemiz esnasında, ülkemiz için, devletimiz ve milletimiz için, Adem'i İslam için, Afşin için ve burada kalan kardeşlerimiz için dua etmeye çalışacağız. Burada kalan kardeşlerimizde bizlerden dualarını esirgemesinler inşallah." şeklinde konuştu.
 
Afşin'den kutsal topraklara giden Hacı adaylarını uğurlamak için gelen ve kısa bir konuşma yapan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ise, "Allah bu kutsal yolculuğunuzu kabul etsin. Sayın Nurhak İlçe Müftümüz Birol Deveci'nin dediği gibi Allah günahsız olarak dönmeyi nasip etsin inşallah. Bizim, memleketimizin ve tüm İslam aleminin duaya çok ihtiyacı var. Bizlerin, sizlerin dualarına çok ihtiyacımız var. Dualarınızda bizleri unutmayın ve bizler içinde dua edin. Haccınız ve kutsal yolcuğunuz mübarek olsun. Allah, sevdiklerinize sizleri tekrar kavuştursun. yolunuz açık olsun." açıklamasında bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi