Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, kutsal topraklara gitmek isteyenler için 2013 yılı hac organizasyonu ön kayıt işlemleri 4 Şubat Pazartesi günü başlayacağını kaydetti.
 
Kutsal topraklara gitmek isteyenler için 2013 yılı hac organizasyonu ön kayıt işlemleri 4 Şubat Pazartesi günü başlayacak. İlk defa hacca gitmek üzere ön kayıt yaptıracak vatandaşlardan 15 Lira ön kayıt ücreti alınacak. Ön kayıt ücretlerini Diyanet İşleri Başkanlığı'nın anlaşma sağladığı Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank’a yatırabilecekler.
Konu hakkında bilgi veren Afşin İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, “Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl olduğu gibi bu yılda Allah’ın izniyle vatandaşlarımız Hac’a gönderecek. Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye’den yaklaşık olarak 70-75 bin civarında oluyor. Götüreceğimiz hacıların yaklaşık olarak %60’ını Diyanet İşleri Başkanlığımız geriye kalan kısmını yani %40’ını şirket vasıtasıyla kutsal topraklara götürüyoruz. İnşallah bu sezon hac kayıtları 4 Şubatta başlayacak. Önümüzdeki hafta 4 Şubat itibariyle başlayacak ve 22 Şubata kadar kayıtlarımız devam edecek. Kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlarımızın bu tarihler arasında ilçe müftülüğümüze başvurmaları gerekmektedir. Kayıt yaptırmak isteyen hacı adaylarımızın Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankasına hac kayıt ücreti adı altında 15 TL yatıracaklar ve bankadan almış oldukları dekontlarla müftülüğümüze gelecekler müftülüğümüzde girişlerini yapacağız. Bilindiği üzere 1989’dan buyana Hac’a ikinci gidişler yok ve dolayısıyla herkesin bir defa gitme şansı var. Hac’a gidecek adaylarımız belli olduktan sonra hacı adaylarımıza Afşin Müftülüğü seminerler düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi