Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi Sıtkı Güvenç, Fransa`nın başkenti Paris`te bulunan Charlie Hebdo dergisi çalışanlarına yönelik 2’si polis 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısını kınadı.
İnancımıza göre bu çeşit saldırılar hiçbir şekilde mazur görülemez. Dinimiz ve hiçbir din insanları öldürmeyi emretmez, aksine dinler insanı yaşatmayı emreder. Şiddet ve terör kimden ve nereden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın insanlık suçudur. Barış dini olan İslam’ın Peygamberinin adı kullanılarak bir intikam duygusuyla yapıldığı söylenen bu katliam İslamiyet`in yüce değerleriyle bağdaştırılamaz.” Diyen Güvenç, açıklamasında şu sözlere yer verdi.

“Yapılan bu terör saldırısının Avrupa’ da İslamifobia’nın zirvede olduğu günlere denk gelmesi üzüntü vericidir. Farklılıklara tahammülsüzlükten, nefret söylemlerinin yol açtığı gerginliklerden, dini ve kültürel farklılıklardan kaynaklanan terör faaliyetleri karşısında tüm dünya ülkelerinin ortak tavır sergilemesi çok önemlidir. Bununla birlikte Avrupa’nın; demokrasi, can güvenliği, inanç özgürlüğü gibi temel insan haklarını bir yandan savunurken,  diğer yandan Suriye, Mısır, Filistin gibi özellikle İslam coğrafyasında bu değerlerin ihlal edilmesine kayıtsız kalması da kabul edilemez. Mısır halkının demokratik yollarla elde ettiği haklarının darbe ile elinden alınmasını ve AB ülkelerinin buna nasıl kayıtsız kaldığına hatta darbeye destek bile olduğuna bütün dünya şahit oldu.

Barış dini olan İslamiyet’in onaylamadığı ve bizim de hiçbir şekilde tasvip etmeyerek kınadığımızbu tip saldırıların son bulmasında, başta inanç olmak üzere insana ait tüm temel hak ve özgürlükler konusunda AB ülkelerinin bu çifte standart uygulamasından vazgeçmesi de son derece önemlidir.

Terör belasından çok çekmiş bir ülkeyiz, bunu en iyi bilenlerdeniz. Dünyanın neresinde olursa olsun terör olayları bizi derinden üzer, bu nedenle terör saldırısında hayatlarını kaybeden masum insanlar için taziyelerimi sunarım.”
Editör: Haber Merkezi