AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Makine Yüksek Mühendisi Fatih Mehmet Erkoç’u ziyaret etti.
Kahramanmaraşlı olan ve Şanlıurfa Valiliği görevinden ayrılarak AK Parti’den büyükşehir belediye başkan adayı gösterilen Güvenç, Erkoç’u ziyaret ederek, tebriklerini iletti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erkoç, Kahramanmaraşlılar olarak Şanlıurfa’da bir hemşehrilerinin aday gösterilmesinden büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.
Bu durumun iki şehir arasındaki kardeşlik hukukunu daha da güçlendireceğini dile getiren Erkoç, şöyle konuştu:
“Celalettin Beyin adaylığı, Şanlıurfa Kahramanmaraş kardeşliğini güçlendirecektir. Hemşehrimizi, bağrına basan Urfalı kardeşlerimize en kalbi duygularımızla teşekkür ediyoruz. Gerçekten bu durum ülkemizin birlik ve beraberliği açısından çok güzel bir olay. Türkiye’miz adına umut verici, geleceğimiz adına umut verici. İnşallah bu güzel sahneleri ülkemizin dört bir yanında göreceğiz. Aziz milletimiz birlik ve beraberlik içinde geleceğe daha güvenle daha mutlu daha huzurlu yürüyecek. Bundan eminiz. Sayın başkanımıza da çıktığı bu güzel yolda başarılar diliyoruz. İnşallah güzel hizmetlere vesile olacaktır. Biz inanıyoruz ki Urfalı kardeşlerimiz, hemşehrimize çok büyük teveccüh gösterecek ve yerel seçimlerden büyük bir başarıyla çıkacaktır.”
Ziyarette konuşan Güvenç ise seçimlerin tüm Türkiye’ye hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak, ak kadroların yeniden işbaşına gelerek ülkeye hizmet edeceğini söyledi. Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’nın bu seçimlerin ardından büyükşehir olacağını anımsatan Güvenç, bu durumun ise demokrasi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.
Kendisinin ve Erkoç’un tamamen halkın içerisinden gelen insanlar olduğunu ifade eden Güvenç, bu noktalara aday gösterilmesinin ise Başbakan Erdoğan’ın halk hareketinin kırılmaya uğramadan devam ettiğinin göstergesi olduğunu vurguladı. Güvenç, şöyle konuştu:
“Tayyip Erdoğan hareketi bir halk hareketidir, bir demokrasi hareketidir ve 12 yıldır derin güçlere rağmen dimdik durarak, halkına dayanarak bu kervanı bu noktalara getirmiştir. Kırılmaya uğratmadan, bütün hayatını, canını ortaya koyarak bu noktaya getirmiştir. Bizlerin bugün bulunduğumuz nokta, bu hareketin nasıl sağlam bir rayda, sağlam bir mekanda hizmete devam ettiğinin açık işaretidir. Biz bir esnaf çocuğuyuz, bir şoför çocuğuyuz. Hiçbir dış güce, hiçbir kimseye bağımlılığımız yoktur. Allaha şükür ben de 10 yıldır valilik yapıyordum ve Şanlıurfa gibi zor bir ilde bu parti bize görev tevdi etti. Aynı şey Fatih Mehmet Erkoç kardeşimiz için de geçerlidir. Bu ilden çıkmış bir ağabeyimizin çocuğudur, 10 yıldır bu partide görev almıştır. Her kademede hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevine devam etmiştir. İşte bunun sonunda da Maraş gibi mübarek bir ilimizin belediye başkan adayı olmuştur. Söylediğim gibi çok duygulanacak, gurur duyulacak bir tablodur bu. Halkın çocuklarının hiçbir egemen güce dayanmadan, hiçbir derin lobide kulis yapmadan, halkına milletine inanarak bu gün bu noktalara gelmesi geleceğimizin aydınlık olmasının işaretidir.”
Güvenç, aday gösterilmesinin ardındaki Şanlıurfa halkının gösterdiği teveccühe ilişkin yöneltilen bir soruya ise Hz. Peygamberin hadisiyle karşılık verdi. “İnsanların en hayırlısı insana hizmet edendir” anlayışıyla görev yaptıklarını işaret eden Güvenç, şöyle devam etti:
“Ben 30 yıldır halkın içerisindeyim. Çok kötü günler gördük, geçirdik. Bir hastaya bir kutu ilaç alamamanın aczini yaşadık, bir köye 2 kilometre yol yaptıramamanın aczini yaşadık, bir menfez yaptıramamanın aczini yaşaya yaşaya geldik. Bizim halkımız hizmete susamış, bizim halkımız devlet adamının kendisini sevmesine, değer vermesine susamış. Bunu verdiğinde de olağanüstü bir karşılık görüyorsun. Biz bunu Erzurum’da gördük, Manisa’da gördük ama Şanlıurfa’da bu iş taçlandı. İtiraf etmem gerekir ki Urfa halkına bir adım attığınızda bin adım geliyor. Biz bir adım attıkça bizi bağrına bastılar. Tamamiyle samimiyet, iyi niyet, gayret, halka değer verme. Tayyip Erdoğan felsefesinin temel taşı milletini önemsemesidir. Bu anlayışta kutsal olan halktır, halkın mutluluğudur, halkın refahıdır. İşte bu nedenle AK Parti her seçimde oylarını artırarak bugünlere gelmiştir.”
Güvenç’in kardeşi olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Eken, Onikişubat İlçe Başkanı Ahmet Özdemir, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı toplantı, karşılıklı başarı dilekleri ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi