TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Afşin Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Aromatik Yağlar ve Arı Ürünleri Festivali"ne katıldı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ve partililerle birlikte lavanta tarlası ve arı evinde incelemelerde bulunan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç, “Afşin, Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma içerisinde.” dedi.

Afşin’de uygulamaya konulan lavanta ve arı evi projelerinin Türkiye’ye model olan bir çalışma olduğunu aktaran Güvenç, “Bizler Afşin ile gurur duyuyoruz ve ne zaman buraya gelsek moralli bir şekilde ayrılıyoruz. Belediyemiz, Afşin’e ve vatandaşlara heyecanını kaybetmeden hizmet etmeye devam ediyor. Son dönemde Afşin’de aromatik bitkiler ve arı ürünleri gibi yükselen bir değer var. Burada lavanta üretiminde söz sahibi olma yolunda önemli adımlar atıldı. Aynı zamanda arıcılık ve bal ürünleri üretme noktasında ve modern usullerle yapılması konusunda ciddi projeler üretildi. Bu konuda Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven çok ciddi emekler sarf etti, önemli projeler oluşturdu. Sadece Afşin’e değil tüm Türkiye’ye örnek olabilecek bir çalışma içerisinde. Bir yandan lavanta yetiştiriyor bir yandan da arıcılık ve bal üretimi yapılıyor.” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin en önemli meselesinin üretim olduğunu ifade eden Güvenç, “Ülke olarak üretim ve istihdamı artırmak için çalışmalar yapmak, projeler üretmek zorundayız. Afşin’de hayata geçirilen projelerde bu anlamda örnek bir projelerden oldu. Günümüzde arıcılarımız geleneksel yöntemlerle arıcılığa devam ediyorlar. Kendimizi yenilememiz ve modern tekniklerle çok daha fazla ve kaliteli üretim yapmamız gerekiyor. Bunun ayak sesleri Afşin’den duyuluyor. İlçemizdeki bu güzel örnek Kahramanmaraş’ımızdan başlayarak tüm Türkiye’ye yayılacağına inanıyorum. Buna öncülük eden belediye başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven de, “Tek parça olarak dünyanın en büyük lavanta tarlasını ilçemize kazandırdı. Burada arı polenlerimiz var. Bal üretimi yapıyoruz. Özellikle aromatik yağlar konusunda çok gelişim sağladık. Aromatik yağ üretecek tesisleri kurduk. Kozmetik tesisini kurduk ve kendi markamızı oluşturduk. Bugün itibariyle 35 çeşit aromatik yağımız satışa sunuldu.” açıklamasında bulundu.

Güven, “Yeni kurulan arı sağım ünitesini de ziyaret ettik. Arı sağım ünitesi Afşin’in bal birliği bünyesindeki tüm arıcılarına hizmet edecek. Kahramanmaraş ve bölgede bulunan en modern tesis ve makinelere sahip olduk.” dedi.

İncelemelerin ardından Güvenç, daha sonra Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Ziraat Odası ile partisinin ilçe teşkilatı ve esnaflarla da bir araya geldi.

Editör: Haber Merkezi