Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, AK Parti’den Afşin Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.
 
Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Güven, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, AK Parti’den Afşin Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvurusunu yaptı.
 
AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen törenle başvuru yapan Mehmet Fatih Güven, şunları kaydetti:
“Bilindiği gibi Afşin, 4000 yıllık tarihi, yüz bine yaklaşan nüfusu, yetiştirdiği ünlü kültür, sanat ve spor adamları, termik santralleri, tarımsal ve turizm potansiyeli ile Maraş’ın en büyük iki ilçesinden biridir. Bazı illerin merkez nüfuslarından daha büyük olan Afşin’imizi daha modern ve yaşanılabilir bir kent yapma adına çıktığımız bu kutlu yolda bizi muvaffak etmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Değerli kardeşlerim, yol arkadaşlarım,
Bilindiği gibi Afşin, sözünü ettiğim büyük tarihi, coğrafi, ekonomik ve tarımsal potansiyeline, geçen 10 yıllık dönemde çok önemli hizmetler almıştır. Afşin tarihinde görev yapan başkanlarımız elbette iyi niyetle ve özveri ile birtakım hizmetler yapmış, şehrin önünü açma adına bazı girişimlerde bulunmuşlardır. Onları ve yapılan hizmetlerini şükranla anıyor, hürmetlerimi arz ediyorum.
 
-“Belediyecilik uzmanlık işidir”
 
Ancak şurası iyi bilinmelidir ki, Belediyecilik bir uzmanlık işidir; ekip işidir, deneyim işidir, dünyayı ve gelişen teknolojiyi takip edebilme işidir. Hepsinden önemlisi mesai kavramı tanımaksızın Afşin’le olma, Afşin için düşünme, kafa yorma işidir.
 
Kişinin kendisini anlatması kadar zor bir şey yoktur. Bizim kültürümüzde bazı yörelerde kendi evladı için bile “benim çocuğum, benim oğlum” tabiri kullanılmaz; yerine, “babamın torunu” ifadesi kullanılır. Kimilerine göre belki garip karşılanabilir, ama burada ince bir edep çizgisi, benlikten kaçınma, büyüğe hürmet, mülkü Allaha ait bilme inancı vardır. Cenabı Hak bizi gurur ve kibirden muhafaza eylesin. Fakat değil mi ki adaylığa talip olduk, sizleri fazla sıkmadan, haddimi aşmadan kısaca kendimden bahsetmek istiyorum.
 
1968 yılında Afşin’de doğdum. Bu şehrin sokaklarında büyüdüm. Üniversite tahsilim nedeniyle ayrıldığım 1986 yılına kadar ilk ve orta öğrenimimi burada tamamladım. Üniversite öğrenimi ve görevim icabı çeşitli vilayetlerde bulunsam da hiç bir zaman bu topraklardan uzak kalmadım, irtibatımı kesmedim.
 
-“Afşin’ini hep beraber inşa etmek için yola çıktık.”
 
Benim için Afşin, hep özel’dir, müstesnadır. Hayatımın anlamıdır. Beni ben yapan şehirdir. Afşin bizim ilk göz ağrımız, aşkımız, sevdamız, derinden çalıp yüreğimizi sızlatan türkümüz, nağme nağme dizilmiş şiirimizdir. Biz hayallerimizin ve rüyalarımızın Afşin’ini hep beraber inşa etmek için yola çıktık.
 
İçinizden biri, Afşinli bir hemşeriniz olan bu kardeşiniz, ülkemizin sosyal ve ekonomik anlamda güzide şehirlerinden biri olan Malatya Büyükşehir Belediyesinde 5 yıl boyunca Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptım.
 
Malatya Belediyesi’nin idari ve mali anlamda yeniden yapılanmasının liderliğini, güncel ifadesi ile CEO (koçluğunu) yapmıştır. Bu bağlamda Mali İşler, Gelir, Bilgi İşlem, Makine İkmal, Satın Alma, İhale, Emlak ve İstimlâk, İdari İşler gibi önemli müdürlüklerden sorumlu olarak çalıştım.
 
Gerek Malatya Belediyesi’nde gerekse Vergi Denetim Başkanlığı görevlerimde edindiğim idari deneyim ve tecrübelerimi memleketim olan Afşin’de hizmete dönüştürmek amacıyla 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde Ak Parti’den Afşin Belediye Başkanlığına aday adaylığı başvurumu yapmış bulunuyorum.
 
Nasip olur, aday gösterilirsek başta altyapı, yol, su ve ulaşım olmak üzere ilçemizin sorunlarına öncelik hiyerşisi içerisinde çözümü bulmayı amaçlayan proje ve çözümlerimize dair uzun bir süredir üzerinde çalışarak hazırlamış olduğum dosyamı sizlerle paylaşacağım.
           
Afşin, Türkiye’nin 5. Büyük ovasına sahip olmasına rağmen bu alanda hak ettiği kapasiteyi hiçbir zaman kullanamamıştır. Bölgemiz doğalgaz desteklemesi sonucu büyük çaplı organik tarım alanlarına sahip olacaktır. Bu alanda bölgemize kapsamlı yeni tarım politikaları uygulanmalıdır.
 
-“Cenab-ı Hak nasip eder de görev tevdi edilirse, bize emanet edilen her kuruşu yerinde harcayacak, israf etmeyecek, eden olursa gereğini yapacağız.”
 
Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ilçemizin her bölgesine, aynı gözle bakacak, aynı önemde görecek , bölgeler arasında asla ayırım yapmayacağız. Bunu sadece görevimizin bir icabı olarak değil; vicdani bir sorumluluk ve hepsinden önemlisi inancımızın ve “hizmette adalet” anlayışımızın bir gereği olarak yapacağız.
 
Başta teşkilatımız ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere, ilçemizde bulunan bütün kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalışarak, bu birliktelikten doğacak sinerji ile hep birlikte ilçemizi layık olduğu yere getireceğiz. 
 
Başta teşkilatımız ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere, ilçemizde bulunan bütün kurum ve kuruluşlarla uyum içerisinde çalışarak, bu birliktelikten doğacak sinerji ile hep birlikte ilçemizi layık olduğu yere getireceğiz. 
- “Mazeret değil; proje yapacak, hizmet üreteceğiz.”
 
Mazeret değil; proje yapacak, hizmet üreteceğiz. Belediye kapısından giren hiç bir hemşehrimizi yanıtsız bırakmayacak; Güleryüzler karşılayacak, memnun olarak ayrılmalarını temin edeceğiz. Kısacası bu ilçenin hâkimi değil, hizmetkarı olduğumuzu ,asıl patronun hizmet alacak olan vatandaşımız olduğunu asla unutmayacağız.
 Bu duygu ve düşüncelerle adaylığımın ilçemize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, bütün aday arkadaşlara başarılar ve centilmence bir yarış diliyor, hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”
 
 
 
Malatya Ekibi Güven’i Yalnız Bırakmadı
 
Adaylık başvurusuna gelen Fatih Mehmet Güven’i yalnız bırakmayan Malatya Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu ve AK Parti 23 Dönem Milletvekili İhsan Koca birer konuşma yaptı.
 
Fatih Mehmet Güven’in başarılarından bahseden AK Parti 23 Dönem Milletvekili İhsan Koca, şunları kaydetti:
“Partimizin yetkili kurumları uygun görür ve sizlerde destek olursanız ve Mehmet Fatih Güven’e adaylık nasip olursa Afşin Belediye Başkanı olarak görmeyi arzu ediyoruz. Edindiği tecrübe ve birikimlerini Afşin’e hizmet olarak yansıtacağına inanıyoruz. Fatih Bey şimdi burada sessiz konuştu ama bu sessiz konuşmanın gerisinde büyük bir tecrübe var. Bizler ona inanıyoruz. İnşallah bu tecrübeyi Afşin’e hizmet olarak yansıtacak ve bizlerde hep beraber göreceğiz. Bizler Fatih Bey’i yalnız bırakmayacağız eğer başkan olursa gene gelip ziyaret edeceğiz, hem hizmetlerini görmüş olacağız hem de elimizden geldiğince dışarıdaki gurbetteki arkadaşları olarak destek vermeye devam edeceğiz. İnşallah kendisi için, ailesi için, partimiz için ve Afşin için hayırlısı neyse o olur. Belediye Başbakanı olursa da Afşin için çok güzel hizmetlere ve projelere imza atacağına bizler inanıyoruz ve gönülden destekliyoruz.”
 
 
 
Son olarak konuşma yapan Malatya Belediye Başkanvekili Ertan Mumcu, Mehmet Fatih Güven’in Malatya’da yapmış olduğu başarılardan bahsetti. Mumcu şunları söyledi:
 
“Kişinin kendisini anlatması çok zordur ve Fatih Bey bu açıdan çok mütevazı bir konuşma yaptı. Talip olmuş olduğu hizmet insanın kendi doğup büyüdüğü şehre sorumluluğunun olduğunu bilmesi ve bundan kaçmaması takdire şayan olduğunu belirtmek isterim. Çünkü biz AK Parti iktidarıyla birlikte aslında belediyeciliğin tamamen hizmetkarlık olduğunu yaşayan ve bilen insanlarız. Bizler sosyal çevremizle, ailemizle, arkadaşlarımızla ve akrabalarımızla helalleştik bunu bütün samimiyetimle söylüyorum Cumartesi, Pazar bilmedik ve bugünlere kadar geldik. Fatih Bey, Malatya Belediyesine bizlerin ricası üzerine geldi ve Sayın Belediye Başkanımızın ve bizlerin talebini kırmadı. Bunları biz söylerken Fatih Güven için değil Allah için söylememiz lazım. Bizler inançlı insanlarız ve sakın buradaki konuşmalarımız mübalağa olarak anlaşılmasın belki eksik anlatacağım bununda böyle bilinmesini isterim. Dürüstlüğüne, çalışkanlığına ve samimiyetine kendimden çok vekil olacağım bir arkadaşımızdır. Bunun böyle bilinmesini arzu ederim. Malatya belediyesi gibi 420 bin nüfuslu siyasetin harman olduğu bir ilde Allah’a şükür arkamızda bir leke bırakmadık ve çok güzel büyük işler yaparak, Malatya belediyesini kurumsallaştırarak, bilgisayar çağında, Fatih Bey’in sorumlu olduğu bilgi işlem müdürlüğü ile kent bilgi sistemleriyle donatarak, özellikle kendi alanında mali hizmetlerde ortaya koyduğu performansla sizlere kısaca bir rakam vermek istiyorum. 2009 yılından Malatya Belediyesinin yıllık cirosu, tahsilatı 117 milyon TL iken 2012 yılında 215 milyon TL ye çıkarttık ve bunda Fatih Bey’in büyük katkısı var. hakkını teslim etmemiz gerekiyor. Afşin’i çok seviyor. Akrabalık ilişkilerini ve Afşin’le olan muhabbetini birebir biliyorum. Bu bir sorumluk yarışı, Afşin çok müstesna ilçelerimizden birisi ve Afşin için hayırlısı neyse o olur.”
 
Editör: Haber Merkezi