AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, muhtar ve muhtar adayları ile bir araya gelerek istişare toplantısı düzenledi.
Afşin EÜAŞ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen istişare toplantısına AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert, Bakraç Belediye Başkanı Hüseyin Emiroğlu, belediye meclis üyesi adayları, muhtar ve muhtar adayları katıldı.
 
-“Proje ekibi oluşturduk”
Mahalle sorunlarını çöze bilmek için proje ekibi oluşturduklarını kaydeden AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, “Bu gece bizleri yalnız bırakmayarak aramızda bulunan muhtarlarımıza ve muhtar adaylarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah Afşin’in sorunlarını sizlerle tek tek konuşup sonuca bağlayacağız ve çözüm yollarını arayacağız. Beldelerimizin, köylerimizin sorunlarını çok iyi biliyoruz ama bu sorunları belgelendirmek adına bir proje ekibi oluşturduk. Proje ekibinde yer alan arkadaşlarımız köy ve beldelerimizi gezerek oradaki sorunları halkımızla görüşüyor ve halkımızın ağzından dinliyor. Proje ekibimizde yer alan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum gayretli çalışmalarından dolayı. Belediye hizmetleri muhtarsız olmaz. Sizler içinde bulunduğunuz mahallenin sorunlarını, eksikliklerini ve taleplerini bizlere ileteceksiniz. Halkımızla belediye arasında köprü vazifesi göreceksiniz. Kimiz zaman sorunları ileteceksiniz, kimi zamanda sorunların çözümünün takipçisi olacaksınız. Biz Afşin Belediyesi olarak her zaman sizlerin yanında olacağız. Afşin için birlikte çalışacağız. Gerçekten Afşin’in ortak akılla yönetilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi.
 
 -“Ne yalan söylemeye nede boş vaatlerde bulunmaya ihtiyacımız var”
Yapamayacak boş vaatlerde bulunmayacaklarının altını çizen Güven, “30 Mart yerel seçimlerine çok az bir vakit kaldı. Bu seçim sadece bir belediye seçimi değil, sadece büyükşehir belediye seçimi değil, çok daha farklı bir seçim. Biz Afşin için hazırız ve biz kendimizden eminiz, ne yalan söylemeye ihtiyacımız var ne de boş vaatlerde bulunmaya ihtiyacımız var. Biz Afşin için ve halkımız için kesinlikle yapamayacağımız ve yerine getirmeyeceğimiz bir söz vermeyeceğiz. Yapabileceklerimizi söyleyeceğiz her zaman.” dedi.
 
-“Afşin için hizmetlerimizi planladık”
Afşin’e yapılacak olan hizmetleri planladıklarını kaydeden Güven, “Afşin için hizmetlerimizi palanlardık. İlk iki yılda yapacağımız hizmetlerimizi ilk yatırım planına aldık. Orta vadede yapacaklarımızı da ikinci yatırım planına aldık. Benim bu ilçede bir şeyler yapabilmem için öncelikle sizleri inandırmam lazım ve sizleri inandırmak içinde boş sözlerden ziyade icraat yapmam lazım. Bizim ilk iki yılda yapacaklarımız bir acil olarak yapmamız gereken işlerdir. Bunlar, öncelikle temel belediyecilik hizmetlerinin aksayan kısmını tamamlamak olacak. Afşin’imizin en önemli sorunlarından bir olan alt yapı ve üst yapı sorunu acil eylem planına aldığımız zaman bu sorunu birlikte halledeceğiz. Alt yapıyı yenileyeceğiz, üst yapıyı tekrardan yapacağız. Yıkık dökük görüntüden ilçemizi kurtaracağız. İlçemize kapalı Pazar yerini yaparak halkımızın ve Pazar esnafımızın kullanımına sunacağız. Adatepe barajımız tamamlandı, Karakuz Barajının inşaatı devam ediyor, Sevin Gölet’inin yer teslimi yapıldı. Bunlar Afşin’imiz için çok büyük kazanç, bu projelerle Afşin’imize tarımsal ürünlerde zenginlik kazandıracak. Ürettiğimiz ürünleri pazarlayamazsak, bunların satışlarını sağlayamazsak ürünler elimizde kalır. Çiftçilerimizin üretmiş olduğu ürünleri pazarlamak için Büyükşehir belediyemizle birlikte üretici halini kuracağız ilk yılda inşallah. İlçemiz için hayvancılık çok önemli, o yüzden modern bir hayvan pazarı oluşturmak zorundayız. Bu sorunu da Büyükşehir Belediyemizle konuştuk, veteriner denetimin sağlandığı, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların barınabileceği hayvan pazarını büyükşehir belediyemizle birlikte hayata geçireceğiz. İnşallah belde ve köylerimizin altyapı ve üstyapı sorunlarını çözeceğiz. Sosyal alanda insanlarımız için birçok hizmetlerde bulunacağız” dedi.
 
 -“Siyaseti silah olarak kullanmadık”
Siyaseti bir silah olarak kullanmadıklarını kaydeden AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, “Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören AK Partinin ilçe başkanı olarak sizlerin huzurunda olmaktan mutluluk duyuyorum. Biz, Afşin’de siyaseti bir silah olarak değil bir ilaç olarak kullanmaya gayret gösteren bir partiyiz. Şimdiye kadar kimseyi kırmadı ve üzmedik. Hiç kimsenin huzurunu bozmadık ve bozmamak içinde elimizden geldiği kadar mücadele ettik. Bu çerçeve içerisinde de 80 yılda yapılan hizmetlerin daha fazlasını ilçemize biz 11 yılda yaptık. Bunu onurla, şerefle ifade etmekten gurur duyuyorum. Muhtarlarımız toplumumuzun en önemli yapı taşlarından bir tanesidir. Muhtarlarımız bulundukları köylerde, beldelerimizde ve mahallelerimizdeki insanlarımızı temsil etmektedir. Bizler yapmış olduğunuz görevin önemini çok iyi biliyoruz. İnşallah 30 Mart yerel seçimlerinden sonra sizlerle birlikte el ele vererek hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
 
Yaptıkları işin büyük fedakârlık istediğini söyleyen Arıtaş Belediye Başkanı Muhtemit Dağlı, “Bizler muhtarlar ve belediye başkanları olarak seçilmiş kişiler olarak aslında çok büyük bir emeğin, çok büyük bir çabanın ve özveri göstermek için bu göreve talip oluyoruz. Gecemizi gündüzümüze katarak mahallemize, beldemiz ve köylerimize hizmet etmek için çalışıyoruz. Yaptığınız iş büyük fedakarlık istiyor. Belde belediye başkanlarımızın görevleri 30 Mart’ta sona eriyor, ama muhtarlarımız devam edecek. Muhtarlarımızı belediyeden ayrı düşünmek mümkün değil. Halkın acısını, sevincini, sorunlarını çok iyi bilen muhtarlarımız belediyemizle işbirliği içerisinde görevlerini sürdürecekler. Seçilmiş insanlar hizmetlerini her zaman insanı ön planda tutarak yapmalıdır. Çünkü makamlar, koltuklar geçicidir ama insana yapılan ve yaşadığımız yere bırakılan hizmetler kalıcıdır.” dedi.
Köylere yapılan yatırımların değerlendirmesini yapan İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Canpolat, “İl Genel meclisine seçildiğimiz 2009 yılından bu tarafa özellikle köylerimize alt yapı olarak 40 metre kare alana parke döşedik ve köylerimizi çamurdan kurtarmaya çalıştık. Yaklaşık 25 köyümüzün kanalizasyon sorununu yaptık, ana yollarımızın büyük bir bölümü asfalt oldu. Köylerimizin sorunlarını belgelemek adına bir proje ekibi oluşturduk. Proje ekibimizle birlikte köylerimizi ziyaret ediyoruz ve vatandaşlarımızın sorunlarını birinci ağızdan dinliyoruz ve belgeliyoruz. Bu kapsamda 46 köyümüzü ve mezralarımızı gezerek insanlarımıza ulaştık. Özel idare kapandığından dolayı belediye olarak ne yapılabilir bunun çalışmasını yaptık. İnşallah çıkan verilerle halkımızın istediği hizmetleri seçimden hemen sonra gecemizi gündüzümüze katarak halkımıza ulaştırmak için çalışacağız.” diye konuştu.
Konuşmalar ardından program soru cevap şeklinde son buldu.
Editör: Haber Merkezi