Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Türkiye geneli yayın yapan “Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi”nde belediye hizmetlerini anlattı.

Aylık olarak yayınlanan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi’nin 140. sayısında Afşin Belediyesinin hizmetlerine geniş yer verildi. Yapılan hizmetleri anlatan Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Belediyecilik uygulamalarıyla örnek alınan, herkesin huzurla yaşadığı, turizm alanında çekim merkezi haline gelmiş, kentsel kalkınmasını tamamlamış, havası temiz, refah seviyesi yüksek, yaşanılabilir bir yeşil Afşin oluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

4 buçuk yılık hizmet süresi içerisinde yapmış olduğu belediye hizmetlerinin bir kısmını dergiye anlatan Güven, şunları söyledi:

-Afşin Belediyesi, 1 MW/H'lik Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesini Hayata Geçiriyor

Dünyada ve Türkiye'de hızla artan yenilenebilir, temiz enerji kullanımını göz önünde bulunduran Afşin Belediyesi 15 dönümlük alana 4,5 milyonluk yatırımla 1 MW/H'likGüneş Enerjisi Santrali (GES) kuruyor.

Belediye bu yatırımla, elektrik enerjisini güneşten sağlayacak ve giderlerini azaltıp, ek gelir sağlayacak. Emirli Mahallesi'ne kurulan GES çalışmalarını yerinde inceleyen Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin'in güneşten enerji üretme anlamında ikinci derecede verimlilik sağlayan önemli bir bölge olduğunu söyledi.

Belediye olarak geleceğe yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Güven, GES projesinin 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde enerji üretimine başlayacağını belirterek, üretilen elektrik enerjisiyle belediyenin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağını ve artan enerjiyi de paraya dönüştürebileceklerini kaydetti.

Afşin Belediyesi’nin 1 MW/H'lik GES projesinin yanı sıra 22 MW/H'lik GES projesini de hayata geçirmek için çalışmalarının devam ettiğini belirten Güven, "Afşin güneş enerjisinden elektrik üretme anlamında verimlilik açısından ikinci derecede verimli olan bir bölge. Belediyemize ait parselde şimdilik 1 MW/H'lik GES projesini hayata geçiriyoruz. Bunun akabinde fizibilitesini yaptırdığımız, jeolojik etütlerini hazırladığımız 22 MW/H'lik projemiz daha var. Yasal mevzuatın düzenlenmesinin ardından 22 MW/H'lik GES projesini de hayata geçireceğiz." dedi.

-Afşin’in Yeni Hayvan Pazarı

Bir bölümü hizmete açılan ve çalışmaları devam eden Afşin’in Yeni Hayvan Pazarı Çalışmaları devam ediyor.

Çalışması hakkında bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven şunları söyledi;” Afşin’imizin eksiklerini, sorunlarını biliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bir yandan yol, kaldırım işlerinin yanı sıra bir yandan da fabrikalar, üretim tesisleri sosyal yaşam alanları gibi birçok hizmeti Afşinli Hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Bunlardan bir tanesi de yapımına geçen yıl başlayarak bir kısmını hizmete sunduğumuz Bölgesel hayvan pazarımızın inşaatına devam ediyoruz. Toplamda 50 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan yeni hayvan pazarının Afşin’in ve bölgenin çok uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacak. Biliyorsunuz Bayram öncesi 4 padoku devreye aldık. Çevre düzenlemesi ve sosyal donatı alanları tamamlandı. Hava şartlarından etkilenilmemesi için yolları asfaltlandı.

Kurban alışverişi yapan hemşerilerimiz daha temiz ve ferah bir alanda alışverişlerini yapabilmekteler. Diğer taraftan öbür etap çalışmaları devam ediyor. Hayvan pazarımız şu anda vatandaşlarımızın hizmetinde. Afşin’imize Hayırlı olsun’ ifadelerinde bulundu.

-Afşin’de Bir İlk!

"İşitme Engelliler Okuma Yazma Kursu"

İşitme engelli kursiyerlerin derslerine katılan Başkan Güven, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de, işitme engelliler için açılan okuma yazma kursunun 2'incisinin Afşin'de açıldığını belirtti.

Daha öncede aynı proje kapsamında kamu ve kurumlarda çalışan memurlara işaret dili kursu verildiğini ifade eden Güven, "İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızla daha iyi iletişim kurmak adına kamu kuruluşları ve esnaf arkadaşlarımıza işaret dili kursu verdik ve başarıyla tamamladık. Artık işitme engelli kardeşlerimiz, devlet dairelerinde işlemlerini çok daha rahat yapabiliyor." dedi.

İşaret dili kursunun ardından önemli bir eksikliği fark ettiklerini söyleyen Başkan Güven, şöyle devam etti: "İşitme engelli vatandaşlarımızın arasında okuma yazma bilmeyen veya bilip de sertifikası olmayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımız, bankalarda işlemlerini yapamıyorlar, ehliyet alamıyor ve birçok resmi işlemelerini tek başlarına yapamıyorlardı. Bu eksikliği hissettik ve engelli kardeşlerimize yönelik okuma yazma kursu açtık. Türkiye'de, işitme engelliler için açılan okuma yazma kursu Afşin'de ikinci ve bunu gururla ifade ediyorum. Okuma yazma kursumuz Milli Eğitim Bakanlığımızın da dikkatini çekti. Projemiz ile alakalı bizlerden bilgi adlılar." İfadelerini kullandı.

Başkan Güven, okuma yazma kurslarında 30 kursiyerin bulunduğunu, kursa yoğun talep bulunduğundan dolayı ikinci bir kurs daha düzenlediklerini sözlerine ekledi. İşitme Engelliler Öğretmeni Recep Ceren ise, Afşin Belediyesinin desteğiyle açılan kursta okuma ve yazma öğrenen işitme engelli vatandaşların büyük bir engeli aşacağını belirtti. 12 haftalık eğitimin ardından okur-yazar sertifikası almaya hak kazanan kursiyerlerin kendilerini yazarak ifade edebileceğini söyleyen Ceran, şunları kaydetti: "Kursiyerlerimizin içinde, daha önce ehliyetsiz araba kullandığı için 4 bin lira para cezası alan, Kocaeli Belediyesi'nde işi hazır olan fakat okuryazar belgesi olmadığı için işe giremeyen arkadaşımız bulunmakta idi. Bunun gibi birçok örnek var. Bu tür olumsuzlukları aşmak adına atılan bu güzel adıma bizler de destek verdiğimiz için çok mutluyuz. Ben bu imkânları bizlere sağlayan Afşin Belediye Başkanımız Mehmet Fatih Güven’e teşekkür ediyorum"  dedi.

1’nci Kademe kursların tamamlandığını ve mezunların verildiğini, önümüzdeki günlerde ise 2’nci kademe kursunun açılarak eğitimini tamamlayan engelli kursiyerler bu kez de ilkokul diplomalarına kavuşacakları bildirildi.

-Asfaltsız Yol,  Kaldırımsız Sokak Kalmadı…

Afşin’imiz Planlı şekilde büyüyor;

2014  Seçimlerinden bu yana Kaski Genel Müdürlüğünün Alt Yapı Çalışmalarını tamamladığı noktalarda üst yapı çalışmaları da tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Asfaltsız yol, kaldırımsız sokak kalmayacak;

Asfaltsız yol, Kaldırımsız sokak kalmayacak sloganıyla çıktıkları yolda Asfalt ve beton elemanları üretim tesisleri ile kendi ürettikleri ürünler ile üst yapı çalışmalarını tamamladıklarını belirten Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;”  İlçe merkezimizde KASKİ genel müdürlüğü tarafından Belediyemize teslim edilen yollarda ve mahallelerimizde birçok mahallede sıcak asfalt ve parke yol çalışmaları yaptık.

Toplamda 2014 ‘ten bu güne, 83 km parke yol (628 bin metre kare parke taşı ve 275 bin metre tül bordür taşı döşemesi), 106 km sıcak asfalt (208 bin ton sıcak asfalt) ve 7 km ( 42 bin metre kare) satıh kaplama olmak üzere toplamda belediyemizce 196 km (1.712.487 metre kare) alan kaplanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk.  Sezon bitimi nedeni ile birkaç sokağımız kaldı onları da imkanlar elverdiği takdirde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

45.’inci Karakucak Güreşlerine rekor katılım…

Ergün Ertekin Çim Güreş Sahasında,  Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu’nun katkılarıyla düzenlen Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş festivaline minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde toplam 633 güreşçi katıldı.

- "Pehlivanlar, Hz. Hamza ahlakını sergiledi"

Başpehlivan Fatih Kambur'u tebrik eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Pehlivanımız konuşmasında, hiç ben demedi, biz dedi. Biz böyle pehlivanlara sahip olmaktan ve maçlarını izlemekten onur duyuyoruz. Tüm pehlivanlarımızı gelecek yılda da bekliyoruz. Güreşçilerimiz er meydanında kıran kırana mücadele ederek, birbirlerinin sırtını yere getirmeye çalıştılar. Hz. Hamza ahlakını burada sergilediler. Afşin Karakucak Güreşlerine katılan tüm pehlivanlarımıza ve güreş severlere de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi