Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven,  Afşin’in güzelleştirecek ve tüm ihtiyacını karşılayacak bitki çeşidi yetiştirdiklerini belirtti.

Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait serada bitki yetiştirmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Güven, çevre düzenleme ve güzelleştirme çalışmalarına yaz kış demeden devam edileceğini söyledi.

Rabia Parkına 5 bin lavanta dikimi gerçekleştirdiklerine değinen Güven, “Kış hazırlıkları kapsamında serada faaliyetlerimiz devam ediyor. Özellikle önümüzdeki sezon yapacağımız çalı türü bitkilerimizin çalışmaları devam ediyor. Seramızda kendi ihtiyacımızı karşılayacak çapta üretim yapıyoruz.” dedi.

Yeni sezon hazırlıklarına başladıklarını belirten Güven, “Belediye olarak lavantayla ilgili 3 yıldan beri çalışmalarımız vardı. Bunun sonuçlarını olumlu yönde elde ettik. Afşin’de Lavanta üretimimizi gerçekleştirdik,  üretmeye de devam ediyoruz. Yine yeni sezona hazırlık olarak ateş dikeni ve kelebek çalısı çelikleşmelerine devam ediyoruz. Afşin’de lavanta tarlası oluşturduk. Yaklaşık 5 bine yakın lavanta dikimini gerçekleştirdik. İnşallah çiftçilerimize örnek olur diyoruz. Afşin’de uygulamasını yaptık. Biz peyzaj amaçlı kullanıyoruz ama çiftçilerimize de yeni bir ürün alternatifi olmalı. Çiftçilerimiz gelsinler tarlamızı ziyaret etsinler. Olabilirliğine kanaat getirirler. İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün de bu konuda bir çalışması var. Tarım Müdürlüğümüzün ve Sayın Valimizin onayıyla çiftçilerimize ve Afşin’e güzel bir gelir kaynağı sağlama umudundayız. “ açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi