Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, iki büyük depremden etkilenen Afşin’e 500 adat TOKİ konutunun yapılması için çalışmalara başlandığını ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank ve Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven ile birlikte konutların yapılması planlanan alanlarda incelemelerde bulundu.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli depremlerden etkilenen Afşin’de yapılması planlanan TOKİ konutları alanlarında incelemelerde bulunduk. Konutların yapılacağı alanlarda jeoloji etütleri tamamlandı. Konutların yapılacağı alan yeni Afşin’i planladığımız bölgede yer alıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Fatma Varank’a yeni Afşin’i planladığımız imar projemizi anlattık ve revizyon desteği istedik.” Dedi.

Afşin’e ilk etapta 500 adet kalıcı konutun yapılacağını söyleyen Güven, şunları söyledi;

“Afşin’e 500 artı 500 konut yapılacak ve bunların ihalesi tamamlanmak üzere. Ardından 3 bin adet daha konut yapılması planlanıyor. Ağır hasarlı ve binaları yıkılan vatandaşlarımızın konut ihtiyacı devletimiz tarafından karşılanacak. Devam eden projeler için de yeni bir alan önerimiz oldu. Etüt çalışmalarının ardından bu alanda da TOKİ konutlarının yapılması için çalışmalarımız olacak. Hasarları çok büyük olan iki büyük deprem yaşadık ve devletimiz yaraları sarmak için dört elden çalışıyor. Devlet millet el ele bu yaraları saracağız inşallah”

- “Konteynır kent kurma çalışmaları devam ediyor”

Konteynır kentlerin kurulacağı alanlarda alt yapı çalışmalarında sona gelindiğini aktaran Güven, “ Altyapısı biten alanlarda konteynırlarımız yerleştirildi. Bulunduğumuz alanda da çalışmalar devam ediyor. Biran önce depremde evleri hasar gören vatandaşlarımızı buraya taşımak istiyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Bu süreci hep birlikte atlatacağız”

Güven, “Koordinatör vali olarak görevlendirilen Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi, mülkiye müfettişlerimiz, Afşin Kaymakamız Ahmet Can Pınar, Çorum Belediyemiz ile birlikte Afşin’i normale döndürmek için mesai harcıyoruz. Gün boyunca Afşin’in ayağa kalkması için sahadayız. Hanelere ilk olarak elektrik, ardından depremden etkilenmeyen ve az hasarlı konutlara doğalgaz teminini sağladık. Altyapıdaki aksaklıkları gidermek için çalışıyoruz. İnşallah kısa sürede üstyapı çalışmalarına da başlayacağız. Bu süreci hep birlikte atlatacağız.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi