Kahramanmaraş’ta düzenlenen Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası tamamlanırken, 4 gün boyunca 42 ilden 110 takım ve 650 güreşçinin mindere çıktığı şampiyonada yeni şampiyonlar belli oldu.
Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası 4 gün süren müsabakaların ardından sona erdi. 16-19 Aralık tarihleri arasında Türkiye Güreş Federasyonu koordinesinde düzenlenen şampiyonada 4 gün boyunca 42 ilden 110 takım ve 650 güreşçi mindere çıkarak ter döktü.

Dün yapılan 57, 70, 97 ve 125 kilogram final müsabakalarıyla Türkiye’nin yeni güreş şampiyonları belli olurken, takım bazında şampiyonluk 5 birincilik, 2 ikincilik, 5 üçüncülük ile Ankara ASKİ Spor Kulübü’nün oldu.

Dereceye giren kulüplere ise kupalarını, Türkiye Güreş Fedrasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Türkiye Güreş Federasyonu Başkan Vekili Fezair Tatlıdil ve Olimpiyat şampiyonu Mehmet Akif Prim verdi.

Organizasyonda konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, kentte ilk defa Türkiye Serbest Güreş Şampiyonası'nın yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Kahramanmaraş'ın birçok değeriyle ön plana çıktığını dile getiren Güngör, şunları kaydetti:

"Kardeşim, hemşerim ve Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu'na bir kez daha teşekkür ediyorum. Kendisini tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Bu topraklardan çok büyük şairler ve edebiyatçılar yetişmiştir. Spor alanında da bu topraklardan göğsümüzü kabartan çok değerli güreşçilerimiz ve sporcularımız yetişmiştir. Bu vesileyle Kahramanmaraş'ta yetişen Bekir Böke, Ahmet Ak, Metin Kaplan, Şeref Eroğlu, Metin Topaktaş, Harun Doğan, Haydar Yavuz, Selahattin Kılıçsallayan ve ismini sayamadığım birçok şampiyon hemşerime saygılarımı sunuyorum. Bugün gerçekten Kahramanmaraş'ta ata sporumuz güreşte, Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası'nın yapılmasını çok önemli buluyorum. Güreş zenginliğinde birkaç şehir sayılsa onlardan biride Kahramanmaraş'tır. Özellikle ata sporumuz şalvar güreşinin de başkentidir. Bu müsabakalarda görev alan ve güreşen sporcularımıza teşekkür ediyorum."

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu da Kahramanmaraş'ın güreş sporunda ön plana çıktığını dile getirdi.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden Kahramanmaraş'a gelen sporculara teşekkür eden Eroğlu, "Cumhuriyet tarihinde ilk defa bugün Türkiye Büyükler Serbest Güreş Şampiyonası'nı Kahramanmaraş'ta düzenledik. Bundan sonra da güreşin membası olan Kahramanmaraş'ımızı, memleketimizi şampiyonalarla desteklemeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Programa, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ile ilçe belediye başkanları, sporcular ile yakınları katıldı.

Editör: Haber Merkezi