Kahramanmaraşlı güreşçi Mustafa Pul, erkek çocuğu olmayınca güreş hayatında elde ettiği mirasını kızlarına bıraktı. Babalarının bu isteğine sahip çıkan kız kardeşler çıktıkları müsabakalarda önemli dereceler alınca gözlerini dünya şampiyonasına dikti.

Kahramanmaraş Binevler Mahallesi 20. sokakta ikamet eden eski güreşçi Mustafa Pul, spor hayatına maddi sıkıntılar yüzünden devam edemedi. Güreşte istediği hayallerini gerçekleştiremeyen baba Mustafa Pul, erkek çocuğu olmayınca güreş sporunda elde ettiği tecrübesini kızlarına aktardı.

15 yaşındaki Merve ile 14 yaşındaki Esra’yı kısıtlı imkanlarla evlerinin bir odasında eğiten baba Mustafa Pul, kızlarının katıldığı yarışmalarda elde ettiği derecelerle hayaline kavuştu.

2 yıl boyunca kızlarına güreş eğitimi veren baba Mustafa Pul, “En büyük korkum benim spor hayatımı bitiren maddi sıkıntıların çocuklarımı etkilemesidir” dedi.


MUSTAFA PUL: "TEK İSTEĞİM ATA SPORUMUZA SAHİP ÇIKMAK"
Kahramanmaraş’ta belediyede asgari ücretle çalışan Mustafa Pul, “Kızım Merve, minikler Türkiye şampiyonasında kilosunda birinci, yıldızlarda Türkiye ikincisi olurken, Uluslararası Zafer Kupası'nda üçüncü oldu. Kızım Esra ise katıldığı yarışmalarda kilosunda miniklerde Türkiye şampiyonu olurken, yıldızlarda üçüncü oldu. Karabük’te yapılacak olan Türkiye şampiyonasına katılacaklar. Ardından 30 Haziran’da Ankara Kızılcahamam kampına girecek ve dünya şampiyonasına katılacaklar. Benim tek isteğim ata sporumuza sahip çıkmak. Ama bunun için maddi durumumuz yeterli değil. Çocuklarımın spor hayatına devam etmeleri için iş adamlarımızdan ve belediye başkanlarımızdan destek istiyorum” dedi.

“AMACIMIZ BABAMIZI VE ÜLKEMİZİ GURURLANDIRMAK”
Babaları tarafından güreş sporuna yönlendirilen kız kardeşler Merve ve Esra ise, “Amacımız elde ettiğimiz derecelerle babamızı gururlandırmak. Her çocuk gibi babamızla uğraşırken, güreş teknikleri öğrenmeye başladık. Babam da bu yeteneğimizi fark edince bizi evde eğitmeye başladı. Biz de güreş sporunu benimsedik. Bazı turnuvalara katıldık ve başarılı olduk. Şimdi ülkemizin birer milli sporcusu olduk. Çok mutluyuz. Her galibiyetimizi babamıza hediye ediyoruz. Babamızın hayallerini gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Katıldığımız yarışmalarda kendi kilolarımızda önemli dereceler aldık. Bundan sonraki hedefimiz dünya şampiyonluğu. Türk bayrağını her ülkede gururla dalgalandıracağız” diye konuştular.
Editör: Haber Merkezi