Rönesans Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel, "Türkiye çok büyük bir ülke, ekonomisi ile idari yapısı ile teamülleri ile çok büyük bir ülke. Bundan dolayı kendi içerisinde yaşanabilecek sıkıntılara karşı da geliştirdiği refleksleri var" dedi.
Günel, Kahramanmaraş'ta görev yapan bürokratlar ve gazetecilerle Piazza AVM ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Günel, Türkiye'nin her geçen gün daha da büyüyerek geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü söyledi. Rönesans Holding olarak da gelişmeleri yakından takip edip, gelişen Türkiye'nin çeşitli noktalarında yaşam alanları oluşturduğunu dile getiren Günel, insanlarda memnuniyet hissi oluşturmaktan mutlu olduklarını söyledi. Günel, Gezi Parkı eylemlerinin ekonomiye olumsuz yansıyıp yansımadığına ilişkin bir soruya ise, bu noktadaki en hassas dengenin yabancı yatırımcılar olduğunu söyledi. Yatırımcının ortaya koyacağı sermayesinin güvenliğini göz önünde tutarak yola çıktığını anımsatan Günel, bu noktada Gezi Parkı olayları dolayısıyla kendilerini endişelendirecek bir yansımayı hissetmediklerini vurguladı. "Biz, kendi ticaretimizle, yaşam alanları kurmakla meşgulüz" diyen Günel, şöyle konuştu:
"İnsanların hak ve özgürlüklere ilişkin talepleri kendi içerisinde değerlendirilecek bir husustur. Ama Türkiye çok büyük bir ülke, ekonomisi ile idari yapısı ile teamülleri ile çok büyük bir ülke. Bundan dolayı kendi içerisinde yaşanabilecek sıkıntılara karşı da geliştirdiği refleksleri var. Reflekslerin bir anda ortadan kalkması mümkün değil. Başka ülkelerde yaşanan rahatsızlıkları da Türkiye'ye adapte etmek, ya da Türkiye'de böyle hususların yaşanabileceğini ortaya koymak, en azından Türkiye hakkında kimsenin fikir sahibi olmadığını kabul etmektir. Sonuç itibariyle Türkiye yoluna devam etmek zorunda ve devamda edecek."
Türkiye'nin ekonomisine ilişkin son dönemde ciddi çabalar oluştuğunu, bunun karşısında Türkiye'nin de reflekslerini kullandığını kaydeden Günel, "Ben ekonomik verilere bakarım. Şuanda dolar 1.92. Bugün Fenerbahçe hisseleri bir haberle yüzde 10 arttı ise demek ki buraya ilişkin ciddi bir çaba olmuştu ama bu çabanın da karşılığında Türkiye'de refleksini kullanıyor. Refleks ortaya koyabilmek her milletin ve devletin harcı değildir. Herkes kendi refleksini geliştiremez. Burada önemli olan kötü misalin örnek olmayacağını, herkes kendi evinin önünden mesulse o mesuliyetini yerine getirecek. Çağdaş işletmecilik anlayışında bir laf vardır. Yetkiyi devredersin sorumluluğu değil. Benim burada sahip olduğum yetkiyi devredecek bir anlayışım olamaz. Bu noktadan değerlendirmek lazım ve yapılanları göz önünde tutmak lazım" diye konuştu.
Günel, Şanlıurfa'da inşası tamamlanma noktasına gelen Piazza AVM'nin de açılış takvimini öne aldıklarını sözlerine ekledi.
 
Editör: Haber Merkezi