Fetullah Gülen’in kendisine çok yakın bulduğu kişilere, içerisinde ‘Kıtmir’ ifadesi geçen notlar gönderdiği ortaya çıktı.

 

FETÖ darbe girişimi sonrası son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Son yapılan operasyonlar ve ele geçirilen bilgiler doğrultusunda en dikkat çeken isim İçişleri Bakanlığı eski müsteşarı ve eski Bursa Valisi Şahabettin Harput oldu. Harput’un cezaevine götürülürken boynunda asılı bulunan Arapça yazılı not kamuoyunda son günlerde büyük merak konusu olmuştu. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Fethullah Gülen tarafından yazılarak, Harput’a gönderildiği bildirilen notta, Kuran’ı Kerim’de geçen ve mağarada Ashabı Kehf’le birlikte 300 yıl uyuyan köpeğin adı olan ’Kıtmir’ ifadesi olduğu belirlendi.

 

"KITMİRİM"

 

17 Ağustos’ta çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Bursa H Tipi Cezaevi’ne girdikten sonra üst araması yapıldı. Harput’un üzerinde, beze sarılı Arapça yazılmış bir kağıt bulundu. Bursa H Tipi cezaevi yönetimi tarafından el konulan not, teslim edildiği Cumhuriyet Savcılığı’nca, yeminli tercümana tercüme edildi. Fethullahçı Terör Örgütü lideri Fethullah Gülen’in, bizzat kendisinin Arapça olarak yazdığı bildirilen notta "Allah seni kötülüklerden korusun. Sağlık, sıhhatli ve işlerinde başarılara muvaffak eylesin. Allah her zaman yanınızda. Kıtmirim " sözlerinin yer aldığı öğrenildi. Gülen’in kendisine çok yakın bulduğu kişilere bu notları gönderdiği belirtildi.

 

KITMİR DUASI

 

"Allahümme Ya Rabbi ve Cebraile ve Mikaile ve İsrafile ve Azraile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve munzilel berekati vet tevrati vez zeburi vel incili vel furkani ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim.

La ilahe illallahul melikül hakkul mubin.

 

Muhammedün Resulullahi sadikul va'dil emin.

 

Ya Rabbi Ya Rabbi Ya Hayyu Ya Kayyumu Ya Zel celali vel ikram.

 

Es'elüke ya rabbel arşıl azim.

 

En yerzukani rızkan helalen tayyiben bi rahmetike ya erhamer rahimin.

 

Debernuş, Sazenuş, Kefestetayuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Meselina, Mernuş."

 

Kıtmir, katmir, ketmir;

 

yedi uyurlar olarak da bilinen Eshab-ı Kehf'in köpeğinin ismidir. Bu köpeğe Al-Rakim, kratim isimleri de verilir. Aynı zamanda Hurmanın çekirdeğinin ortasındaki küçük zara da kıtmir denir. Cennet'e gideceğine inanılan hayvanlardan biridir. Kur'an'da Kehf Suresi, 18. ayet

 

 

 

Editör: Haber Merkezi