Greenpeace Türkiye çevre örgütü, Afşin'de termik santrallerden etkilenen vatandaşlarla röportaj yapıldı.

Türkiye’deki kömürlü termik santrallerin kurulu olduğu şehirlerdeki insanlar ile yapılan röportajları 'kömür hikayeleri' etiketiyle resmi internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşan Greenpeace Türkiye çevre örgütü, Çoğulhan'da yaşayan Nahide ve Erdal Sümbül'ün kömür hikayesini paylaştı.

Afşin'de bulunan Afşin-Elbistan A ve B Termik Santrallerinin insan hayatına olumsuz etkilerinin  gözler önüne serildiği 1 dakikalık röportajda Çoğulhan'da yaşayan Nahide ve Erdal Sümbül, şunları söyledi:

"Yaşantımız önce çok güzeldi. Sinemamız vardı, pazarımız açılırdı, çarşımızda her şeyimiz vardı. Şu anda Çoğulhan'ın hayatı öldü, bitti. Çoğulhan'ın nüfusu daha önce 8 bin iken şimdi bin 500 kişi kaldı. Parası olan taşındı, gitti. Parası olmayan ise külün içinde kaldı. Bizim burada kanser çok. Birçok kişi kanser yüzünden hayatını kaybetti. Benim annem, babam, kaynım kanserden öldü. Hepsi bunun yüzünden öldü. Kim ölmüş? Kanserden ölmüş Çoğulhan'dan. Hep diyorlar sizin köylüler kanser, neden. Yani herkes para kazanacak diye hayatla oynamak günah. Düysunlar sesimizi, duysunlar. Millete, çocuklarımıza yazık"

Editör: Haber Merkezi