Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, 3 Aralık Dünya Engelliler haftası nedeniyle, görme engelli Tarih Öğretmeni Hacı Tosun’u makamında kabul etti.
Afşin ilçesinde görev yapan görme engelli Tarih Öğretmeni Hacı Tosun, verdiği eğitimle öğrencilerinin sevgisini kazandı. Tosun, görme engelli olmasına rağmen okulun en başarılı öğretmenler arasında girdi.
4 yaşındayken geçirdiği trafik kazası nedeniyle yüzde 95 görme kaybı yaşayan Hacı Tosun’un meslek aşkı ve azmi görenlerin takdirini topluyor. İlköğrenimini Niğde’de ve Ankara’da, lise tahsilini ise Kayseri’de tamamlayan Tosun, Gazi Üniversitesi Tarih Öğretmenliği bölümünü bitirerek mesleğe giriş yaptı. Daha sonra önce Afşin Kız Meslek Lisesi’nde daha sonrada Afşin’e bağlı Dağlıca Kasabası Çok Programlı Lisede öğretmenliğine devam ediyor.
Engellilerin topluma kazandırılması gerektiğini belirten Tarih Öğretmeni Hacı Tosun, “Eğitim ortamının gerektirdiği işler çerçevesinde çalışmalarımız devam ediyor. Zaman zaman karşılaştığımız ufak tefek problemler oluyor fakat bunlar da hayatın getirmiş olduğu olumsuzluklar. Bundan 15-20 sene önce ülkemize gelen yabancı temsilciler bizim temsilcilerimize ‘ne güzel sizde hiç engelli yokmuş, ne güzel bir ülkesiniz’ derlermiş.  Halbuki bunun asıl nedeni o zamanlarda engellilerimiz dışarı çıkamıyordu. Şimdi benim gibi engelli vatandaşlarımızı her yerde her alanda görmek mümkün. Bu bizim bu süre içerisinde ne kadar çok geliştiğimizin göstergesidir. 5378 sayılı özürlüler yasasının bu sene süresi doluyordu ama üç yıl daha ertelendi. Engelli vatandaşlarımız için fiziki çevrenin geliştirilmesi ve ulaşılabilir hale getirilmesi için herkesin elinden geleni yapmasını istiyoruz. O zaman Türkiye daha güzel ve yaşanılır bir ülke olacak.” dedi.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat ise, “ Bugün burada 3 Aralık Dünya Engelliler haftası nedeniyle bir araya geldik. Hacı öğretmenimiz, gören öğretmenlerimizin bir çoğundan daha farklı ve daha başarılı. Kendisiyle birlikte 5-6 aydır çalışıyoruz ve son derece memnunuz. Kendisi hayata pozitif bakan biri. Sizlerin aracılığıyla tüm engellilerin engelliler gününü kutluyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi