Dernek olarak engelli insanlara yönelik birçok çalışmada bulunduklarını belirten Sağır, Esentepe Mahalle Muhtarlığı’na ait binada sınıf açmak için çalışma yapıldığını kaydetti.
Görme engelli üyelerine baston ve konuşan saat hediye ettiklerini belirten Sağır, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Engellilere yönelik faydalı çalışmaları ile örnek teşkil eden derneğimiz Elbistan’da bir ilke daha imza attı. Görme engelli ilköğretim çağında olan çocuklarımıza MEB bünyesinde tam teşekküllü bir sınıf oluşturularak, görme engelli çocuklarımıza donanımlı bir eğitim verilmesine öncü olarak örnek bir çalışmayı daha gerçekleştirdik. Eğitim alamamış, yaşı geçmiş arkadaşlarımızın MEB ve HEM işbirliği ile okur-yazarlık ilkokul diploması almalarını sağladık ve böylelikle açık öğretime devam ederek eğitim hayatlarının önünün açılmasına katkıda bulunduk. Eğitimlerini tamamlayıp diplomalarını almaları ile devletin açmış olduğu ÖMSS’lerine girebilme şansları olup böylece daha geniş iş alanlarına sahip olacaklar. Kimseye muhtaç olmadan hayat güvenceleri olacak. Derneğimizin kuruluş anına kadar engelli kardeşlerimizin adına ciddi anlamda bir çalışma yapılmamış. Engelliler eve bağlı, başkalarının cüzi miktarda verdikleri yardım ve devlet tarafından aldıkları özürlü maaşı ile yetinmek zorunda bırakılmışlardır. Derneğimizin kurulması ile aynı anda bir örnek çalışmayı beraberinde başlattık. Yine MEB desteği ve İŞKUR finansmanı ile bilgisayar kursları açarak Elbistan’da geleceği olmayan engelli kardeşlerimizin sertifika almalarını sağladık. Bu sertifikalar işe girerken kendilerine büyük avantaj sağlayacak. Derneğimizin amacı; ‘hiçbir konuda başarılı olamaz, engellidir, bir iş yapamaz’ gibi yerleşmiş olumsuz bir düşünceyi yıkmaktır. Sürekli ev içerisinde kapalı tutulup kendilerine olan özgüvenini yitirmiş engelli kardeşlerimizin eğitim alarak kendilerini geliştirip aynı zamanda engelli haklarını yakından takip ederek onları aydınlatarak hayatlarını kolaylaştırıp topluma kazandırmak, hak ettikleri değeri görmelerini sağlamak.”
Görme engelliler için çeşitli hediyeler de hazırladıklarını belirten Sağır, “Görme engelli arkadaşlarımıza hiçbir ücret talep etmeden konuşan saat ve baston dağıtıyoruz. Bir beklenti içerisinde olmaksızın engelli kardeşlerimizin her daim yanındayız. Duyarlı vatandaşlarımızdan bizim beklentimiz; çevrenizde bildiğiniz, tanıdığınız görme engelli çocukları bilgilendirerek onların eğitim haklarından mahrum olmamaları noktasında hassas davranmaları en öncelikli dileğimizdir” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi